Du känner säkert till E.T.: The Extra-Terrestrial, filmspelet som överproducerades i sådan usträckning att Atari tvingades grävde ner hundratusentals osålda kassetter på en avfallsplats i New Mexico. Mindre känt är Extra Terrestrials. Också det ett Atari 2600-spel, fast långt mindre känt. Förmodligen för att det bara tillverkades omkring 100 exemplar, och där endast ett enda ex i privat ägo känns till.

Det exemplaret har lagts till försäljning på Ebay. Någon har nu köpt det. För 90 000 dollar, ungefär 840 000 kronor.

Enligt säljaren gamewizard69:s beskrivning kodades spelet av fyra kanadensare under namnet Skill Screen Games. De tänkte släppa det till julhandeln 1983, men hann inte med. Samtidigt slog den stora nordamerikanska tv-spelskraschen till, vilket innebar kraftig lågkonjunktur för spel. Utvecklingen avslutades för att inte behöva lägga ut mer pengar på utvecklingen, och istället för att släppa spelet via stora distributörer gick man runt och knackade dörr och försökte sälja de kopior man hade den vägen.

Endast fyra exemplar ska nu vara kända. Tre finns på olika museer, och det fjärde har alltså precis bytt ägare för 90 000 dollar. Vilket hade räckt till 452 Atari 2600-konsoler när den släpptes 1977.

Bonus: se när kassetterna efter E.T.: The Extra Terrestrial grävs fram efter drygt 30 år