Three Kingdoms, den senaste delen i Total Wars historiska serie som utspelar sig i ett pseudohistoriskt Kina, sålde en miljon exemplar bara första veckan efter release. Företaget var snabba att basunera ut att det är det snabbast säljande spelet i seriens historia, men det uttalades inte lika tydligt att det berodde på att merparten av exemplaren såldes i just – Kina.

Den enorma spelarbasen i Kina är såklart en lockande marknad, men det kommer med ett pris att ge sig in där. FZ har tidigare rapporterat om drakoniska censurlagar som tvingar utvecklare att anpassa sitt innehåll för landet – Battlegrounds anpassades för att vara i fas med “socialistiska kärnvärden”, Rainbow Six: Siege ville ändra artwork i spelet men gjorde efter spelarfeedback en helomvändning och lät innehållet vara som ursprungligen tänkt. Battlefield 4 och Hearts of Iron förbjöds helt. I BF4:s fall handlade det om att spelet och dess dlc China Rising var “en kulturell aggression mot landet”.

När nu modstöd släpps för Three Kingdoms kommer det med en stor brasklapp, i form av regleringar i spelets EULA. Det skriver Eurogamer. Regler om vad moddar får innehålla är ingen ovanlighet, men enligt sajten är de i det här fallet extra detaljerade för att säkerställa att kinesiska staten inte får upp ögonen för några missdåd. Creative Assembly kommer också att moderera och kurera moddarna i efterhand.

I en blogpost skriver utvecklaren att bland annat att innehåll som är designat för att provocera, intimidera eller hetsa är förbjudet. Likaså allt innehåll av sexuell natur. Man är även noga med att påpeka att moddare inte får använda eller referera till innehåll, bilder och liknande från andra ip:n.

Med det ur världen, vilka moddar skulle du vilja se till Three Kingdoms? Blood & Gore-patchen är redan släppt, även om du får betala en slant för den.