Men det kommer med brasklappar och restriktioner.

Three Kingdoms, den senaste delen i Total Wars historiska serie som utspelar sig i ett pseudohistoriskt Kina, sålde en miljon exemplar bara första veckan efter release. Företaget var snabba att basunera ut att det är det snabbast säljande spelet i seriens historia, men det uttalades inte lika tydligt att det berodde på att merparten av exemplaren såldes i just – Kina.

Den enorma spelarbasen i Kina är såklart en lockande marknad, men det kommer med ett pris att ge sig in där. FZ har tidigare rapporterat om drakoniska censurlagar som tvingar utvecklare att anpassa sitt innehåll för landet – Battlegrounds anpassades för att vara i fas med “socialistiska kärnvärden”, Rainbow Six: Siege ville ändra artwork i spelet men gjorde efter spelarfeedback en helomvändning och lät innehållet vara som ursprungligen tänkt. Battlefield 4 och Hearts of Iron förbjöds helt. I BF4:s fall handlade det om att spelet och dess dlc China Rising var “en kulturell aggression mot landet”.

När nu modstöd släpps för Three Kingdoms kommer det med en stor brasklapp, i form av regleringar i spelets EULA. Det skriver Eurogamer. Regler om vad moddar får innehålla är ingen ovanlighet, men enligt sajten är de i det här fallet extra detaljerade för att säkerställa att kinesiska staten inte får upp ögonen för några missdåd. Creative Assembly kommer också att moderera och kurera moddarna i efterhand.

I en blogpost skriver utvecklaren att bland annat att innehåll som är designat för att provocera, intimidera eller hetsa är förbjudet. Likaså allt innehåll av sexuell natur. Man är även noga med att påpeka att moddare inte får använda eller referera till innehåll, bilder och liknande från andra ip:n.

Med det ur världen, vilka moddar skulle du vilja se till Three Kingdoms? Blood & Gore-patchen är redan släppt, även om du får betala en slant för den.

Skicka en rättelse
@Fezk: Hahaha! 07/07 Jag tror jag läste att det var den legendariska krigaren Lewd Boo som tjäna under General Dong. Ingen aning om det är Dynasty Warriors dock ^^ 06/07 Det här kommer inte påverka dem vanliga hederliga moddarna utan mest hålla diverse skräpmoddar i schack så jag är inte orolig. Den jag väntar på mest just nu är en remake på alla soldater. Efter Attila är man bortskämd med en stor variation på soldaters... 05/07 Hehe Den mänskliga kroppen är hemska grejer och borde täckas hela tiden #FreeTheVirtualTiddies 05/07 @Fezk: deras community managers är ju kända för att vara allt annat än resonliga. Vägrar ta i något som ens nästan kan kränka dem ens ett uns. De raderar och skäller ut hellre än att samtala med communityn. 05/07 @Godofcheese: Nog för att kinesiska regeringen är känsliga på en del områden, men i detta fall var det community managern som blev kränkt och upprörd över hur karaktärerna är klädda. ^^ 05/07 Kina är ganska beskyddande av sin egna kultur Ett par saker som är förbjudet inom spel i Kina är Blod. I stort sätt allt sexuellt. "Död", tex skelett Sen allt som säger något dåligt om diktaturen / regeringen i Kina är en big no no Så är inte förvånad... 05/07 tyvärr, men alltid lika trist när det händer 05/07 Money talks. :( 05/07 Hade tänkt skaffa efter de släppt mod support men blir definitivt inget köp nu med censurregler som passar en komunistisk polisstat. Kommer aldrig göra det men vill att kreativa möjligheten ska finnas för mina arméerna att springa runt helt nakna viftan... 05/07