Berätta var smärtgränsen går.

Det ser ut som att både Playstation 5 och Xbox Scarlett släpps hösten 2020. Utan att släppa specifikationer har Sony och Microsoft börjat fresta med antydningar om hög upplösning, snabb bilduppdatering och kortkorta laddtider. Och Sony har antytt att PS5:an blir "en nischprodukt, riktad mot seriösa spelare", vilket antyder att man inte tänker locka köpare med lägsta möjliga prislapp.

Då är frågan: var går smärtgränsen? Hur mycket får en ny konsol kosta innan ditt bankkonto (eller din långivare) säger ifrån?

5 år är väldigt länge. Mycket som kan hända på den tiden och då kan det vara rätt surt om en tvingas bryta sitt abonnemang år 2 och punga upp med minst 10800 kr. 09/07 Skulle kunna ta bindningstid 5 år ”en konsolcykel” då tror jag 300kr skulle vara rättvist, självklart får man köpa spelen utanför förutom plus eller gold spelen. Då vet man att man har en fungerande konsol hela cykeln 09/07 Jag vidhåller samma gräns, om det blir dyrare än så lägger jag hellre mina pengar på datorn, som är uppgraderingsbar in i oändlighet. 09/07 Låter ju rätt snorbilligt om du tänker dig att du även får med spel på den dealen. Men en realistisk prenumeration på konsol kan ligga på 300kr i månaden men då med en bindningstid på 3 år. Då ingår dock inte alla spel. 09/07 Skulle vilja ha ett abonnemang på konsolen, går den sönder får dom skicka ut en ny, typ 300kr månaden med onlinetjänst!? 08/07 @NiceAsBice: Inte lika dumt som att gå in i en tråd där man diskuterar köp av konsol och berätta att man inte är intresserad av att köpa konsol! Think about it! ;) TOTALT meningslös input från din sida som inte bidrar till något annat än den eviga idiot... 08/07 Det var det dummaste jag hört. 08/07 Du har en poäng men samtidigt tänker jag att en iphone använder man mer eller mindre 24/7 även om det bara är till slösurf, musik och streams. (Det beror ju på att ingen producerar vettiga mobilspel.) Jag minns inte ens när jag använde min xbox one sena... 08/07 Kan tänka mig 3000 kr (en Switch i princip). Plus tillbehör förstås. Så länge det finns uppgraderingar att göra i PC:n så kommer konsolbudgeten alltid att vara låg :) 08/07 2995kr är det mesta jag har betalat för en konsol, tveksamt att jag skulle vara villig att betala mer. 08/07
Skicka en rättelse