Det menar Cyberpunk-skaparen.

1988 släppte Mike Pondsmith papper och penna-rollspelet Cyberpunk. Men det är alltså först nu det blir ett tv- och datorspel, i form av CD Projekts Cyberpunk 2077. Kan det till och med hitta till vita duken? Pondsmith säger i alla fall att chansen aldrig varit större, tack vare Keanu Reeves.

I can’t really say anything on movie rights. But with Keanu Reeves being tied up in things, it’s become much more of a possibility.

Det berättar Pondsmith för VGC, och i samma intervju berättar han att Cyberpunk, enligt honom hittat en "sweet spot" av berättande och rafflande action. Pondsmith tillägger dock att man ska ha i åtanke att varje medium kommer med olika styrkor som måste respekteras. Han resonerar:

What I do with tabletop is very different from what I would do in a video game. Having to go between the two of them now, I can see that there are things that are easy to do in tabletop that I would never try to do in video games, but there are things in video games that have much higher impact than I’ll ever have in tabletop. And that will change if we ever do a film for this thing. What I expect to see will be different.

Cyberpunk 2077 släpps 16 april och det återstår att se vad nästa steg blir därefter. Expansion? Film? Något annat? Oavsett vad det blir hoppas vi såklart att det blir "breathtaking".

Skicka en rättelse
Med tanke på att jag har en sliten Cyberpunk 2020 regelbok liggandes hemma i barndomshemmet så måste jag nog räcka upp handen :) 07/07 Japp, håller med, för att inte tala om att han vid två tillfällen gått ner i lön med 90% för att filmens budget ska ha råd med andra skådespelare. Al Pacino vid ett tillfälle, och Gene Hackman vid ett annat - om jag inte minns fel. 06/07 Nähä? 06/07 Snälla! Inte en derail-tråd till om huruvida Keanu är en bra eller dålig skådespelare. Vissa gillar honom och andra gör inte det. Punkt slut :) 06/07 Hur kan man ens vara hyped eller vilja ha en film av ett IP där man knappt vet något. Hur många visste ens om detta innan det blev ett spel? Snälla räck upp handen bara för att... 06/07 Mjölkas? Det var ju inte Mike Pondsmith som förde det på tal! 06/07 Internet kan hajpa det mesta. Keanu Reeves har gjort en del bra filmer, Matrix inte minst, och precis som du så tycker jag första John Wick var kanon och även om jag sett uppföljarna på bio så känns de mest som att man bara vill krama ur de sista slanta... 06/07 Dom kan väl göra färdigt spelet innan dom börjar planera nästa projekt? 06/07 Förstår inte riktigt varför det är sån hype kring Keanu Reeves nu för tiden? Jag gillar killen och tycker han gör det mesta bra, men det bästa var ju absolut Matrix i mitt tycke. John Wick första filmen var också riktigt nice, men sen tar det slut för... 06/07 Vad ska en Cyberpunk-film handla om? Känns otroligt luddigt att bara säga "nu ska vi göra en cyberpunk film". Risken är stor att ett rollspel inte funkar som film utan att ha en stark historia som förgrund först. Dungeons & Dragons funkade inte heller... 06/07