Men har bara sex klasser vid släppet.

Black Desert Online är ett sydkoreanskt "sandlåde-MMO" som varit ute på PC sedan 2015 och på Xbox One sedan mars i år, och nu vet vi även att släppet till Playstation 4 kommer ske 22 augusti.

Värt att notera är att PS4-versionen endast kommer ha sex spelbara klasser vid lanseringen, att jämföras med PC-versionens 18 och Xbox-versionens 10. Antalet klasser på PS4 kommer dock med största sannolikhet utökas med tiden, vilket varit fallet med Xbox One, som kommer få ytterligare fyra klasser senare i år.

Gameplayet i Black Desert Online – eller Black Desert, som det kort och gott heter på konsoler – är lite mer actionorienterat än de flesta MMORPG:s, men i övrigt rör det sig om saker vi känner igen från tidigare: loot, PVP, crafting och utrustning av varierande kvalitet.

Spelets mottagande i väst har inte varit helt positivt, och klagomål har bland annat riktats mot de mikrotransaktioner man använder för att få in pengar, snarare än att ha en månatlig prenumerationskostnad.

Skicka en rättelse
Tror det är samma snubbar som gjorde spelet RYL som många spelade innan wow släpptes. Det gamla spelet var hardcore pvp, hade samma spelstil som black desert också. På det gamla spelet så blev man 25% starkare efter varje level man tog. Och xp baren öka... 07/07 Spelade detta spel i två år tills jag inte orkade mer. Allt grind och farmande online och AFK blir hemskt efter ett tag och jag brukar tycka om att grinda. Allt som är PTW. Pets - (Kan bara köpas) som gör att du kan farma kopiöst mycket snabbare. Har... 06/07 Du kan köpa pets som plockar loot åt dig snabbare än du någonsin kan göra själv, du kan köpa ett value pack som sänker skatten på sålda items, ökar antalet inventory/storage slots, ger dig mer xp etc. du kan köpa Artisan Memory som gör det billigare få... 06/07 Kan du ge något exempel? 06/07 Hur ska man kommunicera, inget tangetbord till konsol? Går inte att lira BDO utan att kunna skriva. Inte alls. Finns hur mycket fördelar som helst att köpa dig till. Hela spelet är PTW tyvärr. 06/07 Du köper value packs som i stort sett är samma som en subscription till ett icke free 2 play mmo fast aningen billigare än tex. WoW. Du kommer även få en massa value packs så det kommer inte vara en så stor kostnad. Du köper pets som lootar åt dig så... 06/07 Vad är det man spenderar pengar på? Från vad jag förstår är det mest kosmetiskt i pengabutiken. 06/07 Spelet släpptes inte 2014 utan 2015 i Korea och 2016 i NA/EU. Jäkligt kul att ett riktigt MMO kommer till konsolerna men tråkigt nog så har det inte cross-play. Det skulle behöva lite Epic magi. 06/07 Oerhört mäktigt stridssystem och världen samt grafiken är oerhört vacker, men tyvärr så tar det stopp där i mitt tycke. Känns alldeles för koreanskt i för många aspekter (dvs du förväntas att spendera kopiöst mycket pengar). 06/07 Jag spelade detta ett kort tag, var ett bra spel tycker jag. Tyvärr så blev det med det som med andra tidskrävande titlar att jag kom av mig när det var annat att göra och kom inte igång igen. 06/07