Nya expansioner, fraktioner, invasioner och... explosioner?

Warframe är ett så pass omåttligt populärt spel att man sedan några år tillbaka anordnar en årlig mässa vid nanm TennoCon. Årets upplaga gick av stapeln igår, och man har delat med sig av massor av spännande material och nyheter.

Först ut har vi en ny, öppen del av spelvärlden som kallas för The Duviri Paradox. I trailern ser vi ett monokromt, drömskt landskap som ser ut att hålla på att falla samman. En man i en märklig mask (som vi sett i tidigare konceptkonst) strosar runt, men attackeras av en hästburen medlem av den nya fiendefraktionen. Spana in vad som händer nedan.

The Duviri Paradox står dock inte näst på tur för Warframes expansioner, utan det gör istället Empyrean. Denna expansion fokuserar på att sammanbinda existerande spelområden med hjälp av rymdskeppet Railjack. Spelare kommer tillsammans med andra kunna ratta detta skepp genom att ta ansvar för olika stationer på det, såsom vapen och resurshantering. Behöver man några extra kanoner kan man även infiltrera och temporärt ta över fiendeskepp.

Vidare så delade man med sig av en ny trailer för nästa etapp i den huvudsakliga kampanjen, som man döpt till The New War. Den ska släppas till jul och tycks kretsa kring den utomjordiska rasen The Sentients och deras invasion av vårt solsystem.

Avslutningsvis visade man upp ett nytt intro till spelet, som är en del i ett kommande försök att hjälpa nya spelare att lättare komma igång.

Är du sugen på att se hela streamen i sin helhet så hittar du den nedan.

Skicka en rättelse
Missions: 90(-100)% går utmärkt att spela själv, skulle dock reservera mig för ca 10% av spelets innehåll som är bossar som man tekniskt sett skulle kunna klara av solo, men det kräver erfarenhet och en bra kittad Frame. Spelet blir enligt min egna pers... 08/07 Försökt spela det här i olika omgångar men finner allt så sjukt tråkigt och repetitivt. 08/07 Testade det i helgen, men vart inget för mig. Grafiken på omgivningen kändes daterad och gillade inte kontrollerna och UI't så mycket. 08/07 Det finns story-missions och vissa av dom är riktigt välskrivna men de tar bara några timmar i anspråk så i stort sätt handlar det bara om att loota och skjuta. 07/07 Tänkte precis fråga samma. Lirar endast själv. HAr spelet någon bra story eller är det bara lootande? 07/07 Tycker att det är riktigt förvirrande spel men ska försöka att förstå det igen. Vet inte vart jag ska fortsätta spela bara. Men kanske förstår det tillslut. 07/07 Du kan spela igenom så gott som hela spelet solo men du levlar utrustning betydligt snabbare i sällskap med andra så det blir en mycket långsammare tur allena. 07/07 Hur är upplevelsen att spela solo i detta? 07/07 Risken finns att SC bubblan spricker, och det blir ingen glad av. 07/07 Lite väl löjlig jämförelse med tanke på vad Star Citizen försöker göra och hur många gånger mer deras vision kostar än ett spel som Warframe. Problemet med Star Citizen är inte dess scope utan snarare faktumet att dom insisterar på en detaljnivå som är... 07/07