Spana in ett nytt försök att göra pc-spelande i Switch-format - med kraft nog att göra Destiny, PUBG och GTA 5.

Många försök har gjorts för att lansera smidiga, bärbara pc-spelsmaskiner i ungefär samma format som ett Nintendo Switch. Förra veckan skrev vi om detta svenska projekt som baseras på Raspberry Pi och mer inriktat på lättdrivna indiespel men Smach Z ämnar ge dig tillräckligt med kraft för att köra titlar som Destiny, The Division och Metro.

På pappret låter det ju väldigt lovande med en touch-display på 1080p, grafik från AMD Ryzen och upp till 16 gig ram. Inte helt oväntat blir det en ganska kostsam historia, med ett instegspris på 700 dollar för 4 gig ram och 64 gig lagring, medan toppmodellen kostar 1100 dollar och ger dig 16 gig ram och 256 gig lagring. Smach Z har också stöd för MicroSD-kort för att utöka det installerade spelbiblioteket ytterligare.

Du kan antingen köra Windows 10 eller deras egen distribution av Linux (kallad Smach OS), en licens för Microsofts operativsystem ingår dock inte. Du hittar deras hemsida här.

Tack till HaZe303 för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Förutom att dom aldrig haft en fungerande prototyp på någon mässa, satt ihop den med hjälp av en Lynx tablet och att den satt ihop med tejp på TGS så är den säkert asbra. Just det ja, de ljög om vem som var VD, gjorde en DMC på ett tweet AV stopdrop&ret... 09/08 De försökte kickstarta den här för några år sedan i samband med att Valve lanserade begreppet Steam Machine. Var inte det i samband med att alla hade missförstått allting med Windows 10 och trodde att Microsoft store skulle knycka all business för alla... 11/07 Nu gjordes psp i en del olika versioner. Psp go bland annat sen kom ju ps vita som var/är en riktigt bra bärbar spel konsol. Detta är ngt jag tror på är en framtid men tror dock inte vega apu kommer bidra med större fps men vi får se. 10/07 Har faktiskt kickstartat den här och sitter och väntar på att produktionen ska avslutas och de börjar skicka ut dom. Var sjukt nojjig när jag backade men gillar handheld gaming och bestämde mig för att göra en gamble. 8gig RAM i min, men har stationära... 10/07 Det är utan tvekan en tradeoff, en liten device är dyrare än en ultrabook, en ultrabook är dyrare än en 3kg laptop, en laptop är dyrare än en stationär. Å andra sidan, 40 år av spel från alla sorters plattformar på en device som får plats i din hand,... 10/07 Lät intressant tills man såg prislappen. Då köper jag nog hellre en laptop. 10/07 Lite markligt att ni inte ens namner GPD WIN 1 eller 2 i artikeln.. 09/07 Aa, tänkte mer "Playstation Portable" rent generellt. Har fortfarande kvar min PSP, bra köp på den tiden när portabla media-enheter inte var så vanligt. Spela, kolla serier/film osv. innan smartphones var så vanliga. Skaffade nån GPS-grunka till så jag... 09/07 på tok för dyrt för att tro det kommer nå en större skara spelare.... synd 09/07 Handhållna är verkligen inte högt på min lista faktiskt, har svårt att se att efterfrågan är så stor. Speciellt inte med prislappen. 09/07