"Tack för ert stöd – den är breathtaking!"

När Cyberpunk 2077:s "You're breathtaking"-skämtet kommer dö ut? Tja, inte idag i alla fall. CD Projekt Red tycker nämligen att deras konsumenter är "breathtaking" då en tredjedel av alla som förbokat den digitala pc-versionen gjort det på GOG.com, som är ett dotterföretag till CD Projekt.

Kort sagt: 100 procent av de här pengarna går direkt till CD Projekt.

Hur många spel rör sig om förtäljer inte historien, men CDPR:s glädje är stor, så kanske även siffran är just detta? Till skillnad från en rad andra spel släpps Cyberpunk 2077 inte exklusivt någonstans, utan det är fritt fram att köpa det via Steam, Epic och (som sagt) GOG.com.

Skicka en rättelse
De "tvingar" oss till deras launcher för att dom har bättre deals vilket gynnar utvecklarna och oss konsumenter på sikt. Utvecklarna skulle aldrig välja epic's launcher om det inte hade gynnat dom, vilket säger att dom helt enkelt har bättre villkor vil... 12/07 Ger oss valfrihet? Det enda de har gjort är att ta bort vår valfrihet, genom att tvinga oss till deras launcher. Och nej, det kommer inte bli bättre på lång sikt. EPIC för inte något bra med sig. Det kommer endast leda till en marknad där vi får mindre... 12/07 Vi västerlänningar måste ha alldeles för mycket tid att gnälla om vi gör EPIC till den stora boven i världen? Epic som ovanstående nämnde, ger spelföretagen bättre villkor, ger oss fler valmöjligheter och skapar konkurrens vilket alltid gynnar oss kunde... 11/07 Epic Games bidrar med konkurrens. Konkurrens handlar om att ge konsumenterna valmöjligheter. När företag tävlar - konkurrerar - på rättvisa villkor stimuleras de att bli mer effektiva. Detta skapar förutsättningar för högre kvalitet på varor och tjänste... 11/07 Ovanligt att se att nyhetens kommentarsfält drabbats av EGS-diskussionen... Kanske dags för FZ att skapa en officiell tråd för EGS där folk kan diskutera av sig och banna det från nyheternas trådar. Visst har jag själv deltagit i EGS-diskussionen en tid... 11/07 Jag sa adjö, till dig. Jag sa aldrig att jag inte skulle svara andra. Ganska komiskt att du tror att du har presenterat "fakta". Det enda du har gjort i hela tråden är att komma med påståenden som du inte har backat upp med en uns fakta. Som personen... 10/07 Byt ut Epic mot något annat företag, organisation, religion eller person, säg om den meningen högt till dig själv och du kanske börjar inse hur fanatisk ett sådant påstående låter. 10/07 Jag märker att ditt avsked hade lika mycket substans som dina argument. Det brukar vara så bland Epic-kritikerna. Trots att man presenterar enorma mängder fakta som talar till Epics fördel så ignoreras det och istället kommer det bara rappakalja som sva... 10/07 Spelbranschen är överlag rutten när det gäller de anställdas villkor, övertid och ersättning för övertid är sällan i proportion. Min poäng att hävda att man värnar om branschens arbetare och är på deras sida ringer ganska tomt när behandlingen av de egn... 10/07 Nej det är det jag menar. Men trots det så fortsätter du banka på tangentbordet i hopp om att du ska lyckas producera en text som inte är ren idioti. Det fungerar inte bra så här långt. 10/07