Statistik i all ära, det är så mycket lättare att förstå siffror, och hur de förhåller sig till andra siffror, om det visualiseras. Detta har blivit Youtube-kreatören Dr. Shahin Rostami signum och i hans senaste rulle visar han upp hur spelförsäljingen har sett ut sedan 2004, fram tills idag.

Vi konstaterar snabbt att Nintendo mer eller mindre dominerar de översta fem placeringarna i mer än ett decennium och att det enda som egentligen hotar Wii Sports (vilket ingick när du köpte ett Wii) om förstaplatsen är GTA V. Som ändå inte kommer riktigt nära. Desto mer imponerande är det kanske att Call of Duty-serien i slutändan har fem placeringar i listan över de femton mest sålda spelen under perioden.

I övrigt är detta just beviset på hur duktiga Nintendo är på att sälja spel till sina konsoler, även om vi också noterar att det är väldigt få Wii U-titlar i listan. De två mest överraskande spel är ändå Nintendogs och Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day som båda alltså har sålts i fler exemplar än GTA IV, som exempel.

Brasklapp: Vissa spel saknas i visualiseringen, som baseras på sajten VGChartz statistik. Minecraft, PUGB och Counter-Strike för att nämna några. Förmodligen gäller detta endast fysisk försäljning.