Beviset för Nintendos dominans, endast hotad av GTA V och en viss actionserie.

Statistik i all ära, det är så mycket lättare att förstå siffror, och hur de förhåller sig till andra siffror, om det visualiseras. Detta har blivit Youtube-kreatören Dr. Shahin Rostami signum och i hans senaste rulle visar han upp hur spelförsäljingen har sett ut sedan 2004, fram tills idag.

Vi konstaterar snabbt att Nintendo mer eller mindre dominerar de översta fem placeringarna i mer än ett decennium och att det enda som egentligen hotar Wii Sports (vilket ingick när du köpte ett Wii) om förstaplatsen är GTA V. Som ändå inte kommer riktigt nära. Desto mer imponerande är det kanske att Call of Duty-serien i slutändan har fem placeringar i listan över de femton mest sålda spelen under perioden.

I övrigt är detta just beviset på hur duktiga Nintendo är på att sälja spel till sina konsoler, även om vi också noterar att det är väldigt få Wii U-titlar i listan. De två mest överraskande spel är ändå Nintendogs och Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day som båda alltså har sålts i fler exemplar än GTA IV, som exempel.

Brasklapp: Vissa spel saknas i visualiseringen, som baseras på sajten VGChartz statistik. Minecraft, PUGB och Counter-Strike för att nämna några. Förmodligen gäller detta endast fysisk försäljning.

Skicka en rättelse
@Dunder: Zerp har helt rätt, samt så svarar han sakligt på varför förbättrad interpolering gör videon mer intressant. Sen att du inte tycker det är intressant är din sak. Det är du som skriver trams, du förstår inte ens själv vad du pratar om. Du skrive... 11/07 Det var beskrivningen "för att göra det mer intressant" som jag kommenterade, och att lägga till fler punkter är knappast mer intressant. Du får nog läsa om och läsa rätt, helt enkelt. Hur som helst, fortsätt gärna försöka märka ord eller grammatiska... 11/07 Tycker videon var rolig, dock håller jag med tidigare kommentarer. Den är helt felaktig... 11/07 vilken sne vriden film. inget minecraft och infon verkar vara tagen ur luften 11/07 För att förbättrad interpolering och "slumpat fram värden" är i princip raka motsatsen till varandra om vi ser till vad de båda betyder tekniskt. Att slumpa fram är att få fram godtyckliga värden, medans interpolering är att räkna fram värden. En förbät... 10/07 Varför inte? Inget av det jag skrev går emot vad interpolering innebär. Du väljer att inte bemöta det som skrivs, försöker hitta grammatiska fel istället, och sen misslyckas..? 10/07 För att det var extremt tydligt att du inte hade någon aning om vad det betydde? Annars hade du inte forumlerat dig som du gjorde... 10/07 Varför antar du att jag inte vet vad interpolering är? Du svarar inte heller på frågan jag ställde, vilket är självklart då han inte skriver vad det är han "förbättrat", vilket var hela min poäng. Nej, det är inte därför det blir mer intressant, det had... 10/07 Interpolering betyder att man räknar fram ett okänt värde mellan två kända värden. T.ex. om vi vet att ett spel sålt 5 miljoner exemplar vid en vecka och 5.1 miljoner två veckor senare så kan vi räkna ut att spelet sannolikt sålt 5.05 miljoner veckan... 10/07 Har uppdaterat nyheten med att det bara gäller fysisk försäljning. Håller med om att den är lite märklig, hans tidigare videos har inte haft liknande problem. 10/07