Nintendo lanserar Switch för bara bärbart spelande - här är allt vi vet!

De otaliga ryktena stämde, i höst släpper Nintendo en version av Switch som bara är för bärbart spelande. Utan löstagbara joy cons och ett mer kompakt utförande. Konsolen kommer att finnas tillgänglig i tre olika färger - grå, gul och turkos. Samt en specialutgåva för Pokemon-släppet i höst.

Nintendo Switch Lite är bekräftad att släppas den 20 september i Norden. Det amerikanska riktpriset är satt till 199 dollar som med skatter och avgifter borde innebära att den åtminstone blir 1 000 kr billigare än den vanliga utgåvan, som har 299 som riktpris. Nintendo Switch Lite kommer dock att sakna några funktioner, såsom HD Rumble och IR-ögat på ena kontrollen. Det finns heller inga som helst möjligheter att ansluta enheten till en TV. Den har dock inbyggt gyro så att du fortfarande kan sikta med pilbågen i Breath of the Wild.

Detta gör att spel såsom 1-2 Switch inte kommer att vara kompatibla med Nintendo Switch Lite. Alla spel som har stöd för "handheld mode" ska i stort sätt fungera, om de inte är beroende rörelsesensorer, du kan dock ansluta separata joy cons till konsolen. I stort sätt alla spel som stödjer "handheld mode" kommer att fungera med Nintendo Switch Lite och på baksidan av fysiska exemplar finns det ikoner som visar detta. Köper du digitalt kommer du istället få en varning.

Skärmen på Nintendo Switch Lite har krympt något, till 5,5 tum istället för 6,2 på föregångaren men kör samma upplösning på 720p. Enligt den officiella hemsidan ska batteritiden ha förbättrats något, från nuvarande 2,5-6,5 timmar till 3-7 timmar. Den väger också lite mindre, från 399 gram till 276.

Nintendo Switch

Nintendo Switch Lite

Mått

10,16 x 23,87 cm

9,14 x 20,82 cm

Skärmstorlek

6,2 tum

5,5 tum

Batteritid

2,5 till 6,5 timmar

3 till 7 timmar

Vikt

399 gram

276 gram

Pris

3500 kr ($299)

2500 kr ($199)

Skicka en rättelse
Jag gick in och kollade produkterna igen på den butiken som hade börjat lägga upp tillbehör för Switch Lite långt innan Nintendo hade avslöjat Switch Lite. Där hittade jag ett laddningsställ för Switch Lite men kollar man bilderna så ser det ut som en... 15/07 Ja, det är skumt... Hade gärna använt mina Bluetooth-lurar utan att behöva koppla in sladden. 12/07 Vi får väl helt enkelt mötas nånstans i mitten och prata om hur bullshit det är att de vägrar implementera stöd för bluetooth hörlurar i ett system som har stöd för bluetooth. 12/07 Självklart drar skärmen mycket batteri, vet inte vart jag sagt emot detta... Systemet är dock en helhetslösning, byter man en del tvingas man kanske byta andra delar för att väga upp. Detta är hyfsat självklart... Det kan jag säga direkt att de är. Ja,... 12/07 Då skulle väl Switch Lite passa dig väldigt bra egentligen?! Jag håller med, håller mig själv ifrån tredjeparts tillbehör, köper det bara om det inte går att få tag på original. Köpte en GameCube controller adapter men den funkar inte via Switch längre,... 11/07 En liten anekdot är hur sony kör vita slim brightness under vad skärmen var kapabel till, för att batterylife skulle hålla längre i reviews, har för mig att även ds och 3ds är låsta för att inte köra på vad panelen är kapabel till. Skärmstyrkan tar defi... 11/07 Alright, du verkar fast i att man bara hade bytt en komponent i hela systemet, utan att bry sig om resten. Förstår inte riktigt den logiken då det inte fungerar så i verkligheten, men jag bryr mig inte tillräckligt om diskussionen för att ge mig in där.... 11/07 Att e-ink har sitt användningsområde för att ljusa skärmar är dyra och används i de dyraste telefonerna, men att inte ens de skärmarna kan tävla med e-ink när det handlar om användning i solljus. Så kort: Nintendo kan slänga den bästa oled-skärmen i swi... 11/07 Jag svarade på din fråga med att jag använder e-ink dagligen och vet mycket väl vad det har för fördelar. Vad ville du ha ut av din fråga utöver det? Vad är det för poäng huruvida jag NÅGONSIN har funderat på e-inks fördelar? Switchen har en okej skärm... 11/07 Ja det stämmer ju, jag tänkte att switch-lite antagligen skippar fläkten då switchen i portabelt läge helt kör på passiv kylning som det är idag, fläkten används ju bara när den är dockad. Det finns dock inga skäl till varför de inte skulle kunna köra... 11/07