Men de kan välja att betala för det. Hurra?

Gissningsvis är det inte toppen att gå i Yu Suzukis skor just nu. Shenmue III försenades ännu en gång och tidsexklusiviteten hos Epic Games Store fick Kickstarter-backers att se rött – och löfte om pengarna tillbaka. Nu är det kanske återigen dags för backers att knyta näven i byxfickan.

De som backade spelet på Kickstarter för fyra år sedan får inte ta del av det extra lullull som "vanliga" förhandsbokare får ta del av. Ett copy-pastat svar på Kickstarter berättar:

Standard and deluxe versions released through retail sales are not affiliated with the crowdfunding campaign, so will not be included with backer pledges, however, they will be available for sale separately. Kickstarter Backers will receive the Kickstarter version, Slacker Backers will receive the Slacker Backer version. Both have unique content respective to their versions not available in the retail versions.

A season pass is not included.

Att backers inte får säsongsbiljetten är en sak, men nog kan man tycka att de som backade spelet 2015 (eller senare) skulle få förbokningsprylarna? Men icke. I och för sig inkluderar de olika butiksutgåvorna bland annat en jacka till Ryo, en kampsportsteknik och PS4-tema.

Så det är inte spelavgörande grejer. Å andra sidan: ska backers tvingas betala extra för förboknings-grejerna? Vad tycker du? Shenmue III släpps hur som helst i november (hoppas vi).

Jag har lite svårt att se logiken. Inget av bolagen som är inblandade i Shenmue 3 ägs av Sony så att säga att Sony kan "hyckla, ljuga och bete sig dåligt" angående dessa förbokningssaker känns underligt. Att jämföra med Rare och Sea of Thieves blir då... 26/07 Sent svar, sorry. För att detta presenterades av Sony på E3, användes som ett argument tillsammans med FFVII remake och The Last Guardian som att Sony KROSSADE ALLT SOM NÅGONSIN VISATS och fick gamers över hela världen att byta kalsonger och trosor samt... 26/07 Varför drar du in Sony? Det är Deep Silver som ger ut spelet. 11/07 Nämen, kan Sony hyckla, ljuga och bete sig dåligt? Darra, svenska spelforum! 11/07 Väldigt dålig stil att inte bjuda sina backers på digitalt innehåll. Skulle ju inte ha kostat dem ett öre. Funderar starkt på att kräva en refund och förboka det på nytt, för om de inte kan bjuda på lite digitalt innehåll så tvivlar jag starkt på att... 11/07 Haha kanske nästan tro att de gör sig dumma nu för publicitet. Kunde ju tro att någon någonstans bara kunde ha sagt "ja va fan, ge backers preorder tjafset med. Det är ju bara digitala saker. Lite good faith kan ju aldrig skada efter hela denna clusterf... 10/07 Från wikipedia: "The initial Kickstarter funding goal, the amount necessary for the campaign to succeed and development to begin, was $2 million" Alltså: Ingen lyckad kickstarter, inget Shenmue III Jag var lite sugen på det, men det sånna här snåla utve... 10/07 Det vansinniga är ju att det är in-game prylar vi snackar om. Hur kan man som utgivare inte vilja överösa sina backers med sådant i överflöd då det inte ligger någon egentlig kostnad i att vara lika generös som folket som genom sina donationer gjort hel... 10/07 Ja, nog är det lite märkligt. Jag blev ärligt förvånad när jag såg en limited edition med extramaterial som inte alls finns med i den Kickstarter-utgåva jag utlovats. Nu förbokade jag förstås den också, galet Shenmue-fan som jag är, men det är väldigt... 10/07 Skaparna? 10/07
Skicka en rättelse