Svenska återförsäljare har lagt upp Nintendo Switch Lite och som väntat går det inte att översätta 199 dollar till 2 000 kr.

Igår bekräftade Nintendo ryktena kring att de ska släppa en slimmad Nintendo Switch, endast för bärbart spelande. Nintendo Switch Lite är en smärt modell, utan löstagbara joy cons och med något mindre skärm, något den kompenserar med att ha längre batteritid och vara cirka 35 % lättare.

Det är bekräftat att Nintendo Switch Lite kommer att släppas i Sverige den 20 september, samma datum som i resten av världen, däremot hade vi inget konkret pris när vi skrev om annonseringen igår. Det amerikanska riktpriset är 199 dollar men eftersom varje delstat i USA sätter sina egna momssatser är dessa aldrig inkluderade.

I Sverige är momsen 25 % på de allra flesta produkter du köper (exkluderat livsmedel, mat och liknande) så redan där landar vi på ett pris på 2 500 kronor. Därtill har vi kemikalieskatt, vilket för produkter som Nintendo Switch Lite är vikten x 120 kr, vilket blir 33,12 kr.

Svenska återförsäljare har dock i de allra flesta fall valt att lägga sig strax under detta, mellan 5 till 10 kronor under 2500 kronor. Det är svårt att sia kring om dessa priser kommer att justeras ytterligare inför släppet den 20 september men vi kommer säkert att se ett litet priskrig med en krona hit och dit.

Svenska återförsäljares priser på Nintendo Switch Lite

Skicka en rättelse
Eller så köper du 3-4 spel för den tusenlappen. Jag vet vad jag skulle gjort som 11 åring i alla fall. ;) Men nu när jag tjänar lite mer pengar så skulle jag nog valt den vanliga om jag blir sugen på en switch igen. 12/07 En tusenlapp till så får man originalet alltså. Lite väl dyrt fan. 12/07 Man blev jue väldigt sugen att skaffa Switch efter årets E3.. Får se om det blir nån när höstmörkret/kylan kommer och man vill kura ner sig i sängen med mysiga spel. Kanske priset justerats något tills dess ? 12/07 2500. Är tydligen det pris dem flesta har lagt upp. Det är överpris. Men sorgligt nog är folk idioter och kommer köpa. Switch i sig är inte värt mer än 2000. Så Switch Lite 1500kr. Tog Nintendo pr råd från Microsoft och deras Xbox One SAD edition? 11/07 Blev lite sugen på att köpa en. Skulle ändå mest spela i bärbartläge. Men som sagt lite dyr är den. 11/07 Min fundering är om denna kommer gå att använda som handkontroll på en dockad Switch. Exempel: Jag har en vanlig Switch och bjuder över min kompis som har Switch lite. Vi vill spela New Super Mario Bro Deluxe Mega Rehashed Ultra Switch Edition med varan... 11/07 Precis detta. Blev sugen när jag läste om Lite just för att båda ungarna ska kunna spela samtidigt i bilen eller så. Men med denna prissättning så kan jag lika gärna köpa en till vanlig switch och på samma gång få ett par extra joycons att använda när... 11/07 Kan tänka mig att den är bra för barnfamiljer. De kanske redan har en vanlig som de kan använda vid tvn så kan de köpa en "Lite" lite billigare så ungarna har varsin på resor i bilen. 11/07 handhållen är den på tok för dyr ja, o värdelöst man inte kan koppla den till tvn.. då är det bättre köpa vanliga switch istället.. förstår ej hur nintendo tänker.. men dom är bäst på att släppa mediokra saker till ockerpriser.... bärbart spel är rätt... 11/07 Ful, dyr och onödig är väl min bedömning ;) Hade hellre sett en ordentlig dockad version med lite kräm i som kunde göra spelen rättvisa på stor skärm. Nuvarande Switch funkar fint som bärbar, behövdes ingen ny variant av det. 11/07