Igår bekräftade Nintendo ryktena kring att de ska släppa en slimmad Nintendo Switch, endast för bärbart spelande. Nintendo Switch Lite är en smärt modell, utan löstagbara joy cons och med något mindre skärm, något den kompenserar med att ha längre batteritid och vara cirka 35 % lättare.

Det är bekräftat att Nintendo Switch Lite kommer att släppas i Sverige den 20 september, samma datum som i resten av världen, däremot hade vi inget konkret pris när vi skrev om annonseringen igår. Det amerikanska riktpriset är 199 dollar men eftersom varje delstat i USA sätter sina egna momssatser är dessa aldrig inkluderade.

I Sverige är momsen 25 % på de allra flesta produkter du köper (exkluderat livsmedel, mat och liknande) så redan där landar vi på ett pris på 2 500 kronor. Därtill har vi kemikalieskatt, vilket för produkter som Nintendo Switch Lite är vikten x 120 kr, vilket blir 33,12 kr.

Svenska återförsäljare har dock i de allra flesta fall valt att lägga sig strax under detta, mellan 5 till 10 kronor under 2500 kronor. Det är svårt att sia kring om dessa priser kommer att justeras ytterligare inför släppet den 20 september men vi kommer säkert att se ett litet priskrig med en krona hit och dit.

Svenska återförsäljares priser på Nintendo Switch Lite