Bowser säger nej till mer än en ny Switch-modell i år.

Igår bekräftades Switch Lite, en exklusivt bärbar variant av Switch som blir omkring 900 kronor billigare. Det har också tisslats och tasslats om en Nintendo Switch Pro, kraftfullare än originalkonsolen. Detta skjuts dock ner av Bowser (alltså, Doug Bowser) – åtminstone i år.

Nintendo Switch Lite will be the only new Nintendo Switch hardware this holiday, as Bowser says the larger Switch won't get an upgrade right now.

Bowser citeras av Cnet, och definitivt öppnar upp för kraftfullare Switch-modell under 2020 (eller vid ett senare tillfälle). Det har alltså tidigare ryktas om att Nintendo ska göra "en PS4 Pro" eller "en Xbox One X" med Switch, men Nintendo har hittills varken sagt bu eller bä. E3 2020?

Skicka en rättelse
Det är lite Nintendo i ett nötskal tycker jag. De gör saker som inte helt verkar logiska, ibland funkar der, ibland inte. Nintendo har ju alltid kört med sitt familjetänkt, dvs alla bärbara får lite olika varianter som skiljer sig väldigt lite, men ändå... 13/07 Jag undrar hur Nintendo resonerat kring denna produkt? Måste ju ligga kalkylerade ekonomiska val bakom den? Har man alltså identifierat en köpgrupp som är ute efter en mobil konsol men tycker att Switchen är för dyr? Hoppas dom kanske på att Nintendo... 12/07 Är också tveksamt om N går rutten att "bara" gör en kraftfullare Switch. Traditionellt så brukar det ju komma en XL-variant efter Lite och det kanske är så de tänker nu också. Nu får vi en mindre, så då kan de göra en större också och samtidigt även fyl... 12/07 Mer kräm är väl egentligen alltid trevligt. Men många tänker väl på de spel som har lite framdrops där det kan bli mer stabilt. Med mer kraft under huven går det att få bort en del prestandaproblem. Många "drömmer" lite om att en ny switch ska ha ett... 11/07 Jag äger ingen Switch. Tycker dock inte att den verkar konkurrera med varken PC eller övriga konsoler. Vad är det egentligen som behöver uppdateras till en Pro-modell. Klarar sig inte Nintendo utan en sådan? 11/07 Det är ju snarare tvärt om. En eventuell Switch Pro kommer se bra ut oavsett när den släpps eftersom både PS5 och Nextbox enbart är föråldrad teknik från dag ett. Switch har åtminstone ett existensberättigande tillsammans med pc. 11/07 Å andra sidan så sa ju Nintendo nej till switch lite för ett par veckor sedan med så. 11/07 Fast det är ju inte det den försöker göra heller. Den gör sitt och gör det bra. En kraftfullare version skulle vara trevlig, men den nuvarande är en väldigt kapabel maskin för den som vill ha bra portabel prestanda och bra spel. 11/07 lol den kommer se dålig ut oavsett, den kommer ju inte ens slå gamla ps4 på fingrarna än mindre next gen konsoller hahaha.. 11/07 "vi får nöja oss med Lite" vet inte om det var medveten pun, men hoppas på det :> 11/07