Ska ha slutit avtal med Ubisoft.

Saltkaret redo? Bra, för nu blir det ryktesdags. Bakom en betalvägg skriver The Information (via VG247) att Facebook slutit en deal med Ubisoft som låter dem utveckla Oculus-exklusiva VR-spel av Splinter Cell och Assassin's Creed. Mark Zuckerberg ska ha varit direkt involverad i affären. Samtidigt sägs det att Facebook vill roffa åt sig utvecklare som ska göra spel till deras VR-headset.

Allt detta enligt två personer med "vetskap" om den påstådda Ubi-dealen.

En talesperson för Facebook hälsar, via Gamesindustry, att de inte har någon kommentar men att de fortsätter "fokusera på att expandera" Oculus spelbibliotek. Inför E3 ryktades det om Splinter Cell (ja, i år också) medan Assassin's Creed tar en paus under 2019. Vikingadags 2020?

Skicka en rättelse
Nu handlar det ju inte om att AC eller Splinter Cell ska bli exklusivt till Oculus. Det handlar om att ett eller flera specifika spel ska utvecklas exklusivt till Oculus. Det kommer ju naturligtvis komma vanliga AC till PS/XB/PC/etc. Sen, bara för att... 13/07 Jag tror inte ens detta kommer hända så ni kan alla vara lugna. Aldrig att Ubisoft skulle göra en så stor titel som Assassins Creed exklusivt till något, och det skulle troligen vara ganska kasst i VR med eftersom det är tredjeperson. :) 12/07 Nej, det menas bara att eftersom Facebook äger Oculus, är det Facebook/Oculus som gör grejern. 12/07 Menas detta att man måste ha Facebook för att spela? Har aldrig haft skiten och tänker inte skaffa heller! 12/07 Exklusivitet inom VR är väl bara ett ord med tanke på Revive, Sidequest etc :) 12/07 Det går väll att spela oculus spel med andra headset också så det är nog inget problem. Men ingen bra med sånt här och man är allmänt negativ inställd till allt som har med Facebook att göra. 12/07 Verkar dumt att splittra vr-marknaden när den ändå inte är så stor. Tidsexklusivt är en annan sak, men vr-spelen ska i sig helst vara headsetagnostiska om marknaden ska utvecklas livskraftigt. 11/07 Så fort jag läste "Oculus" och "Splinter Cell" i samma rubrik så började jag dregla :D 11/07 nä, bara positivt för oculus. inte vr generellt. Som deras senaste sladdlösa modell som är helt låst till Facebook. går inte köpa spel till den någon annan stans. spelandet blir mer uppdelat för varje dag som går. 11/07 spelvärldens största moment 22 11/07