15 år efter att Valve stängde ner WON för att istället fokusera på Steam har tjänsten blivit "helt ok". I alla fall om man frågar folk som hatar Epic Game Store och nu lanserar man initiativet Steam Labs, en testbädd för nya funktioner som Valve arbetar på.

Först ut är tre olika funktioner. Micro Trailers kokar ner spelvideos till endast sex sekunder som är gjorda för att ge dig en snabb, ljudlös översikt när du är på jakt efter nya upplevelser. Om du har lite mer tid på dig kan du istället testa funktionen Automatic Show som likt namnet antyder sammanfattar den senaste tidens populäraste släpp - automatiskt! De har även experimenterat med en datorgenererad röst som kommentator men det blev tydligen inte så lyckat.

Vår favorit är dock "Steams Rekommendationsexperiment" som granskar spelen du lagt mest tid på och försöker föreslå nya titlar. Det som gör den intressant är att du själv kan vikta om spelen ska populära eller nischade, hur långt bakåt i tiden det släpptes och dessutom filtrera listan på Steams taggsystem.

Du hittar landningssidan för Steam Labs här.