Lovecraft-älskande gamers tycks få sina hjärtan krossade gång på gång, senast på grund av det tradiga och tama The Sinking City. Men kanske är det äventyrsspelet Gibbous: A Cthulhu Adventure som äntligen bryter förbannelsen som vilar över denna subgenre.

Istället för de brungråa omgivningar och karaktärer vi är vana vid att se från dessa spel har man här målat upp en visserligen mörk värld, men med gott om varma och färgglada inslag – designen för tankarna både till Monkey Island och Disney.

Givetvis kretsar handlingen kring kultmedlemmar som har något sattyg med koppling till gamle Cthulhu i görningen. Under äventyrets gång kommer vi få styra tre olika karaktärer för att lösa gåtor och nysta upp uråldriga konspirationer. Lägg till en pratande katt och det faktum att Doug Cockle (rösten till Geralt i The Witcher) är med på ett hörn så har vi kanske något som kan vara värt att spela.

I trailern ovan har man avslöjat att spelet kommer släppas 7 augusti på Steam och GOG. Vad tror ni, kan det vara något som är värdigt Lovecrafts arv?