Zombie Army 4: Dead War blir tidsexklusivt hos Epic.

Tidsexklusiviteterna i Epic Games Store står som spön i backen, och även om vare sig Epic eller några av spelmakarna de slutit avtal med nämnt några exakta summor kan vi nog räkna med ett antal nollor. Rebellions, vars Zombie Army 4: Dead War blir tidsexklusivt hos Epic, säger inte heller någon summa men bekräftar att Epic "betalar hutlösa summor för att bygga affären".

Jason Kingsley, Rebellion-chef, berättade under Develop: Brighton 2019 (via Gamesindustry):

Generally I think I would prefer not to do exclusives but I understand Epic’s position with it, and quite frankly they are paying through the nose to build their store. All credit to them, it’s fantastic, and we’ll take some of their money, thank you very much. It was a pure business case.

Jason Kingsley hymlar inte med affären och varför de tackade ja. Han tillägger också att de var "imponerade" över summan som erbjöds. Zombie Army 4: Dead War släpps i början av 2019 till pc (Epic), Playstation 4 och Xbox One. Steam får av allt att döma vänta till början av 2021.

Skicka en rättelse
Jepp, företag borde vilja distribuera sina spel genom så många plattformar som möjligt. Men snabba pengar från Epic är kanske rätt trevligt? I Ubisofts fall så maximerar de sin vinst. Genom sin uppgörelse med Epic så ökar de sin egen försäljning på uPla... 27/07 Och ändå fortsätter företag fixa exklusiviteter med epic hela tiden, konstigt att företag inte vill maximera sin vinst???? 26/07 Tyckte den var långsam att ansluta, jämförelsevis åtminstone. Sen hittade i alla fall inte jag något sätt att ha det igång utan att ha Steam igång, när man spelar andra spel eller kollar film etc. Så ingenting slår manuell kabeldragning med en FLIRC och... 21/07 På vilket vis fann du den undermålig? Men i en tidigare post sa du att alternativen var bättre. Nu medger du att det kanske inte finns alternativ överhuvudtaget. I varje fall inga som du känner till. Om du med att äga sitt spel menar att ha en big box... 21/07 Exakt vad är det du tycker suger med Steam? Jag tycker det är den överlägset mest polerade och användarvänliga plattformen inklusive konsolvarinterna. Du har allt på ett ställe och behöver bara öppna Steam så finns det mesta en gamer behöver från en väl... 21/07 Äckel-bibliotek som i att man inte kan installera spelet vart man vill, som man kan med ALLA andra plattformar (åtminstone de jag provat), utan man måste ha en jäkla extra biblioteksmapp med diverse undermappar (varav spelet är i den tredje undermappen)... 21/07 "Äckel-bibliotek"? Och du har faktiskt fel, det går visst att ha fler Steam spel-foldrar per HD, du måste dock redigera .vdf filen på egen hand. Detta är ett mycket väldokumenterat men krångligt hack. Sen tycker man att det borde vara en standard-featur... 21/07 Känner precis likadant emot precis ALLA PC-plattformar, Steams lösningar suger jämfört med andra lösningar, Uplay fungerar men det är allt (också allt som behövs för min del), likaså Epic och Origin, GOG är okej. Min poäng är inte att man inte ska kriti... 20/07 Helt rätt, folk var förbannade därför att ingen bett om Uplay. Launchern/affären hade heller inget att erbjuda som inte redan fanns på Steam. Lanseringen var ett så genomskinligt sätt av Ubisoft att försöka behålla kontrollen genom att kapa mellanhänder... 20/07 va fa.. spelar de för roll om ett lir släpps tidigare på nån annan konsol,känns som dom inte släpps i huvudtaget längre!! de va bättre när liren inte ens släpptes i europa eller i måånga fall usa. ja började lira suikoden på japanska...inte undra på att... 18/07