Ingen "Pro"-enhet men med rejält bättre batteritid.

När det började ryktas om nya Nintendo Switch-modeller i våras var det snack om dels en enklare enhet enbart för portabelt spelande och en mer kraftfull sådan. Förra veckan avslöjades Nintendo Switch Lite, en nättare modell du inte kan koppla in i en tv och nu avtäcks också en uppgraderad grundmodell.

Detta rör sig alltså inte om någon grafikmässig uppgradering som många hoppades på, istället rör det sig om en uppfräschad kretskortslayout (samma som i Switch Lite) som möjliggör effektivare batteriförbrukning till samma pris som tidigare produkt. Denna kommer att ersätta tidigare paket där docka och löstagbara joy cons ingått.

Den stora nyheten är den förbättrade batteritiden, där man går från 2,5-6,5 timmar till 4,5-9 timmars batteritid, beroende på spel. Zelda: Breath of the Wild brukar användas som referenspunkt och det uppgraderade batteriet ska enligt specifikationerna räcka till 5,5 timmars bärbart utforskade av Hyrule.

Nintendo passade även på att visa upp joy cons i nya färger.

Vår kontakt på Nintendo meddelade att den nya modellen kommer finnas tillgänglig i september, dock inget exakt datum. Om du har funderat på att köpa ett Nintendo Switch kan det alltså vara smart att vänta.

Skicka en rättelse
Undrar om affärerna kommer rea ut den gamla Switchen ? 23/07 En annan sak som jag kan vara orolig för är att om man beställer från någon butik på nätet om butiken i fråga skickar ut de gamla modellerna först innan de börjar skicka ut de nyare modellerna. Så jag själv skulle ju ställe frågor först till butiken om... 18/07 Det är lite det som är problemet. Om en oinsatt förälder köper en Switch så finns ju risken att mottagaren får en betydligt sämre maskin för samma pris. Då hade jag blivit missnöjd. 18/07 Jag köpte ett bra skärmskydd. Fördelen med det är dessutom att switchen står ännu stadigare i dockan. 18/07 I Nintendos trailers spelar dom ofta mitt på skateboard-banan. :) 18/07 Det undrar jag också, vad jag har hört så är det samma batteri, däremot så är nya tegra chippet mera energisnålt vilket bostar tiden. 18/07 Just det, för de som undrar hur man ska kunna se skillnad verkar det som att de lanserar nya kartonger. Det kanske inte är bombsäker metod, men ganska enkelt att hitta i hyllan då i alla fall. Röd bakgrund nu istället för vit. 17/07 Exakt samma här! Så ja. Det är den enhet jag betalat klart lägst i krona/timme god underhållning för jämfört med PC och Ps4. Just nu är ett exempel. Har RDR2 på Ps4 installerat och klart. Skulle börja spela på semestern för tre veckor sedan. Har iställe... 17/07 Jag tycker ju att Nintendo åtminstone kunde byta ut vilka färger det är på Joy-Conen i den nya versionen så att man ser någon skillnad, annars borde det vara lätt att få den gamla versionen vid en övergångsperiod. 17/07 Den är givetvis värd mer än så. Mellan min Switch, min PC och min PS4 är switchen den enhet jag använt överlägset mest det senaste året. Fantastiska spel och fantastisk hårdvara. Med tanke på hur den säljer är det nog många som inte håller med dig. 17/07