När det började ryktas om nya Nintendo Switch-modeller i våras var det snack om dels en enklare enhet enbart för portabelt spelande och en mer kraftfull sådan. Förra veckan avslöjades Nintendo Switch Lite, en nättare modell du inte kan koppla in i en tv och nu avtäcks också en uppgraderad grundmodell.

Detta rör sig alltså inte om någon grafikmässig uppgradering som många hoppades på, istället rör det sig om en uppfräschad kretskortslayout (samma som i Switch Lite) som möjliggör effektivare batteriförbrukning till samma pris som tidigare produkt. Denna kommer att ersätta tidigare paket där docka och löstagbara joy cons ingått.

Den stora nyheten är den förbättrade batteritiden, där man går från 2,5-6,5 timmar till 4,5-9 timmars batteritid, beroende på spel. Zelda: Breath of the Wild brukar användas som referenspunkt och det uppgraderade batteriet ska enligt specifikationerna räcka till 5,5 timmars bärbart utforskade av Hyrule.

Nintendo passade även på att visa upp joy cons i nya färger.

Vår kontakt på Nintendo meddelade att den nya modellen kommer finnas tillgänglig i september, dock inget exakt datum. Om du har funderat på att köpa ett Nintendo Switch kan det alltså vara smart att vänta.