Samla prylar i en blockig värld och besök dina byggprojekt i verklig storlek.

Vårt första möte med Minecraft Earth på E3 i juni gav mersmak så när Microsoft frågade om vi ville tjuvstarta det stängda betatestet, som öppnar upp för Stockholm ikväll, var svaret enkelt. Den senaste veckan har vi samlat på oss prylar i den blockiga tolkningen av huvudstaden och insett att vår fantasi för byggnationer inte matchar dagens kids.

Det är dock en häftig känsla att dra upp sin enkla timrade stuga i naturlig storlek på redaktionens bakgård och kunna blicka ut genom fönstren. Vi ser fram emot att testa betan med flera personer då du kan bjuda in vänner att uppleva dina kreationer, och vice versa.

@emilakered: Haha, ok, kanske är lika bra, annars skulle väl detta vara början på spelvärldens motsvarighet till klotter...som någon sa tidigare i en annan tråd: "massa kukar över allt". Ifall det slog igenom ordentligt så fröjdas jag ändå över tanken... 19/07 Ja och nej. Du "paras" ihop med folk som är nära dig, är ni ett gäng i en park kommer ni dela session till exempel. Däremot sparas inte dina grejer i en permanent, global, värld där någon främling kan snubbla över ditt hus när du själv är flera mil bort... 18/07 Ok, även ifall det inte är min grej så börjar jag se en oväntad tjusning och potential. Så folk kan alltså skapa sina kreationer varsomhelst och alla med spelet kan se dem? 18/07 Det är ett vertikalt spel så hur tänkte du där? Ska de filma mobilen i vertikalt läge med en horisontell kamera eller vadå? 18/07 Lättare att använda mobilen med en hand för en stor majoritet kan jag tänka mig. Speciellt Eftersom det inte är speciellt intensivt tempo på spelet 18/07 Ja du, fråga alla miljoner som spelar Pokémon Go 18/07 Oj då, förhoppningsvis något de fixar till full releasen, vem fasiken vill spela spel vertikalt på mobilen? 18/07 Ser coolt ut :) Kan dock tänka mig att AR spel är betydligt roligare att spela än att titta på då det är svårt att få känslan liknande som att man måste uppleva VR-spel för att fatta hur häftigt det är. 17/07 Det såg riktigt tråkigt ut. Spelar på PC isf om jag får minecraft-sug 😁 17/07 Spelet är byggt att spelas så, det har inget horisontellt läge. 17/07
Skicka en rättelse