Datorer passerar Playstation 4 under senaste kvartalet.

Ubisoft har släppt kvartalsrapporten för det senaste kvartalet, vilket också är det första i deras släpande räkenskapsår. Där är det tydligt att PC har blivit en allt viktigare plattform för Ubisoft så det är kanske inte så konstigt att Uplay+ inledningsvis är exklusivt för datorer.

PC-försäljningen stod för 34 %, med Playstation 4 på andraplats med 31 % och och Xbox One på 18 %, vilket innebär ett par procents tapp för båda konsolerna i jämförelse med föregående kvartal. Intressant nog är mobil större än Nintendo Switch, med 7 respektive 5 % men å andra sidan har Ubisoft inte alls lika stor närvaro där som på till exempel Wii. Vi kan också konstatera att förra generationens konsoler nu är officiellt döda hos Ubisoft, under januari till och med mars stod de ändå för 1 %.

I rapporten skriver Ubisoft att såväl Assassin's Creed Odyssey och The Division 2 varit bidragande till det starka kvartalet, tillsammans med Rainbox Six Siege som fortsätter dra in pengar till företaget.

Tack till Fiddi för detta #nyhetstips!
Ni glömmer ju det viktiga, pc är ju bäst. x'D 19/07 Det är mycket möjligt att Yves Guillemot hade rätt när han sa det, och PC som plattform var inte alls lika stor som för 10 års sedan (?) när han sa det. Piratade också en hel del, var ju mest pga. brist på pengar eller eget bankkort, så min erfarenhet... 18/07 Jag skulle säga att ~50% av alla som spelade hade något spel som inte var "införskaffade i butik". Tex så kände ingen som ägde en riktig version av HL1 för att kunna spela CS 1.0 utan alla lånade av varandra. 18/07 PC master race :D 18/07 Väldigt kul att höra, Ubisoft har verkligen kommit långt sen de kallade 95% av PC-spelare pirater, bra att de ändrade sig och att det går bra för dem. 18/07 Räknar dom endast cross platform spel? T ex anno 1800 släpptes väl i april, PC only? PC är ju absolut störst, siffrorna lär inte vara fel, men det blir ju lite missvisande om en platform, oavsett vilken, har fler titlar? 18/07 @Bojkott: Må så vara, men jag tror personligen att det var vissa aktörer som ville ta död på PC marknaden till fördel för konsoler och mobiler. Och därav ville ge sken av att PC var döende för att måla upp den bilden till både företag och kunder som någ... 18/07 Som det såg ut då så var PC-branschen oerhört föråldrad och döende, men de lyckades vända det sjunkande skeppet, och vi har sett en uppsjö förbättringar, exempelvis refunds och bättre erbjudanden för att kontra konsolbranschens andrahandsmarknad, och... 18/07 De kanske fokuserade mer på hur investerarna ville att framtiden skulle se ut, snarare än vad konsumenterna faktiskt tycker ;) 18/07 PC är döende... sa alla "experter" i flera år. 18/07
Skicka en rättelse