Igår avslöjade Nintendo att de kommer att släppa en uppdaterad version av Nintendo Switchs grundpaket, det som går att spela både bärbart och dockad till en tv. Genom energisnålare kretsar har man kunnat nästan fördubbla batteritiden utan behöva höja priset, varför det skulle vara en dålig investering att köpa ett Nintendo Switch idag.

De nya modellerna ska dyka upp i den svenska handeln i september och för att du inte ska råka köpa fel modell finns det några saker du bör hålla koll på. Framförallt skiljer sig förpackningarna där de gamla har vit bakgrund medan de nya har röd.

Den gamla förpackningen med röda och blå joy cons

Den nya förpackningen med röda och blå joy cons

Du kan också kontrollera modell- samt serienumret för att särskilja den gamla och uppdaterade versionen av Nintendo Switch. Som du ser på bilden nedan är det inte supertydligt vad det gäller modellbeteckningen och det är de inledande bokstäverna i serienumret som avslöjar vilken version det är. Gamla enheter inleds med "XAW" medan nya med "XKW".

Den stora frågan är om återförsäljare kommer att rabattera de gamla modellerna för att göra plats för de nya. Medvetna köpare lär ju inte vara så sugna på att lägga samma pengar på en sämre enhet. Samtidigt släpps Nintendo Switch Lite den 20 september och att konkurrera med den låter inte särskilt smart.