Ett par timmar innan jag går på semester plingar det till i vår redaktionskanal på Slack. Emil har hittat en artikel på Medium som är "klippt och skuren" för mig. Det är en detaljerad genomgång om hur en person byggt en fungerande miniräknare i Cities: Skylines som drivs av bajs.

Genom att utnyttja hur spelets power plants behöver både vatten och avfall för att fungera lyckas han bygga både AND- och OR-komponenter. Genom att översvämma power plants lyckades han också få till en NOT-komponent. Ni som är duktiga på matematik och koda lär säkert gå igång på detta. Men, det som fick Emil att tänka på mig var följande stycke.

Finally, I needed to build a city nearby that produces enough sewage to flood up to 8 wind turbines at the same time. Yes, this computer is powered by poop. I would not call it a green solution though, each gate uses an oil power plant so the pollution is quite bad. Debugging was pretty hard, sometimes I found that storm lightning disconnected my power lines. Just like cosmic rays, but more permanent.

I artikeln finns det detaljerade beskrivningar av både logik och tillvägagångssätt, både i textform och videoexempel. Personligen började hjärnan att värka efter ett par stycken.