Och veteranen kommer att göra det direkt efter Quakecon nästa vecka.

Var sak har sin tid, men Tim Willits tid på Id Software blev nog längre än vad han vågat drömma om. Veteranen har nämligen avslöjat via Twitter att han kommer att lämna Id efter 24 år, och han gör det redan efter Quakecon 2019, som äger rum mellan 25–28 juli i London nästa veckoslut.

PÅ cv:et finns Doom, Quake och Rage. Willits började 1995 som level-designer för The Ultimate Doom, och även om han på senare år verkar som studio-director har han ändå varit inblandad i Rage 2, (kommande) Doom Eternal och Quake Champions. I det sistnämnda som game director.

Willits sade också att han ville att studion skulle göra Rage 3 "så snart som möjligt".

Det blir i så fall utan hans inblandning. Willits tillägger att hans tack och adjö inte kommer påverka några av de kommande releaserna. Han menar att Id är sprängfyllt med "otroliga talanger", som kommer hålla fps-fanan högt. Hans nya planer? De avslöjar han efter Quakecon.

Lycka till. Kommer minnas han som extremt duktig leveldesigner. 19/07 Det är bara att buga och bocka, önskar honom väl, han förtjänar lite lugn och ro, kan tänka mig att det var ett ganska stressigt jobb. 19/07 Blir intressant hur id software kommer utvecklas efter detta. Vi har ju annars också Marty Stratton och Hugo Martin som jag tror på. 19/07 Och fiaskot med Quake Champions där Tim fått vara ansiktet utåt och agerat som en shady bilförsäljare. 19/07 Finns nog inte så mycket olika sätt att utvecklas på efter 24år på samma bolag. Kan tänka mig att det blir, rent intellektuellt, mindre och mindre utmaningar. Man måste komma ut ur sin trygghet ibland, för att växa. 19/07 Bara buga och bocka för hans bidrag till spelvärlden. Tycker verkligen att det är tragiskt att QC inte fått den uppmärksamhet genren förtjänar i en spelvärld av trögflytande FPSer. Arena shooter is where its at! Vågar sätta mina kulor på att QC kommer... 19/07 Alltid gillat han. Såg hans tryne mycket när man satt och väntade på Rage, från 2007 till 2011. Alltid glad, lugn, och verkade trivas med sitt jobb. Någon som förstår sig på sådana här avgångar efter 24 år? Är det en högre lön någonstans, eller ej trivs... 19/07 Undrar om han kommer bli chef på någon halvgående EA-studio eller jobba på paradox nu? Han verkar inte vara typen som skulle starta ett eget företag och göra 4x indiespel eller ett eget pro-spel. 19/07 Abandon ship medans Bethesda och id faller ihop :) Good choice 19/07 Rage 2 tog musten ur Willits, han är väl den första VDn där som aldrig sett ett spel utvecklas helt av iD med antar jag. Doom hade ju multiplayern gjord av någon annan, Quake är ju inte ens ren id-tech och Rage 2 gjorde ju avalance (folk pratar om att... 19/07
Skicka en rättelse