Dock inga mikrotransaktioner. Ännu, det vill säga.

I maj var det exakt tio år sedan som Plants vs. Zombies hade premiär – på pc. Japp, det var där Popcap-serien slog igenom. Ett EA-uppköp senare blev Plants vs. Zombies 2 exklusivt för Android och Ios, varpå ganska arga röster höjdes mot ogräset till mikrotransaktioner.

Well, nu har Plants vs. Zombies 3 utannonserats – till just mobila format. Inga övriga format nämns och i det finstilta står: "There are no microtransactions during Pre-Alpha." Fritt översatt: "Jättemånga mikrotransaktioner väntar i färdiga versionen. Stay tuned!"

Fast nu kanske jag är överdrivet cynisk? Har EA till och med lärt sig en free-to-play-läxa?

Nå, vi får se. Plants vs. Zombies 3 kan hur som helst testas redan nu via Android-format då Popcap vill ha din hjälp för att göra spelet "ännu bättre". Man kommer att släppa in spelare i omgångar så funkar inte länken idag så kanske den gör det imorgon. Läs mer här.

Tack till Devan för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Jag har kört PvZ2 så gott som dagligen sedan det släpptes med några längre uppehåll, har 106 plantor (mints inkluderat) och har såklart aldrig betalat en spänn i spelet. De allra flesta plantorna går att få utan att betala pengar, och det är inga "vänta... 19/07 Ja precis. Ibland har de låtit en köpa premium plants för in-game currency. Väldigt sällan dock. Plantorna kostar runt 50 kr styck har jag för mig. 19/07 Ah så de har saker ingame (som inte bara är cosmetic) som man enbart kan köpa med riktiga pengar; går inte låsa upp med någon ingame currency (även om det är "svindyrt" eller så)? 19/07 De bästa plantorna är dock gratis. Visst gold bloom är bland de bästa och den kunde man få utan att betala för en gång i tiden vilket jag fick. Den satt dock bakom betalvägg sist jag spelade tråkigt nog. Den behövs verkligen inte för att klara alla värl... 19/07 Du kan spela hur mycket du vill utan att behöva betala något för fler försök. Det de tar betalt för är ett gäng plantor. Jag var dock rätt tidigt på tåget och många plantor har gått att få för in-game resurser men som sedan kostade riktiga pengar. Dock... 19/07 Spelade tvåan för ett gäng år sedan när jag pendlade en del via kollektivtrafik, tyckte det var kul, la inte en spänn på det och klarade allt innehåll som fanns då utan problem. Visst, massor med blommor som jag inte kunde använda för att jag inte köpte... 19/07 Var inte en jävla massa blommor (främst från ettan) bakom en paywall även om det gick att klara spelet utan dom? Jag spelade spelet precis när det kom ut och tyckte då det var vedervärdigt, kanske har ändrats. 19/07 "Har EA till och med lärt sig en free-to-play-läxa?" 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 19/07 Läste andras svar om microtransaktioner. Hur fungerar de i spelet? För kommer ju inte vilja lägga pengar på sånt trams, så hur "klarar" du spelet utan att betala en krona som du gjort? Är det låta det gå x timmar för att få nya resurser eller hur funger... 19/07 Kört ettan en hel del på 360 men aldrig rört tvåan eftersom jag oftast inte spelar på telefonen. Får hoppas trean kommer till konsolerna och pc. 19/07