I dessa tider, när Epic försöker skaka om Valves Steam-dominans medelst diverse exklusiviteter, skulle inte det perfekta svaret från Valve vara en Steam-exklusivitet utan motstycke?

Jo, Valve sitter ju ändå på det goda Half-Life-namnet, och det senaste halvåret har det viskats om just en Half-Life-prequel till Valves nya VR-headset, Index. Inget har ännu sagts men vi vet att Valve har tre "fullängdsspel" på gång, och att ett av dem kommer senare i år. Rafflande.

Dagens rykte har inte med de här spelen att göra, men skulle potentiellt sett kunna ha med Half-Life att göra då kodnamnet "Citadel" nämns. Valve News Networks Tyler McVicker redogör i en ny video (undertill) vad man lyckats nosa sig fram till i en Dota 2-uppdatering.

McVicker säger att man först trodde att Citadel var en bana i det omsusade Half-Life-spelet till Index, men att det blev "tydligt" att det rör sig om ett separat Source 2-projekt. Det behöver definitivt inte handla om Half-Life, men "Citadel" säger ju något annat. McVicker nämner ingen genre men att mycket finns som relaterar till "stealth, AI pathfinding, and a top-view minimap".

Allt ska förstås tas med en rejäl skopa salt, men vill du lyssna till fynden gör du det här.