Wccftech har fått några minuter med Alvin Liu från CD Projekt Red, och i den resulterande intervjun har det framkommit lite intressanta detaljer om vad vi kan vänta oss av våra äventyr i Cyberpunk 2077:s Night City. Nedan summerar vi ett axplock av informationen.

Det har florerat rykten om att Lady Gaga ska spela en roll i spelet, men Liu säger att så inte är fallet, även om hon är väldigt cyberpunkig och skulle passa bra in i världen.

Angående romanser så påpekar han att man vill skriva starka karaktärer med personligheter som man kan interagera med och skapa djupare relationer till. Tycker man det är för tidskrävande finns det givetvis även engångsligg eller prostituerade att vända sig till.

Fraktionerna i spelet utgörs givetvis av de många olika gängen, men även inflytelserika företag och de som valt att bosätta sig utanför staden, som kallas för nomader.

Just företagen spelar en stor roll när det kommer till upprätthållande av lagen, eftersom de med hjälp av mutor ofta ser till att nya lagar klubbas för att få ännu mer makt. Polisen är med andra ord inte några som man alltid kan lita på.

Vidare säger Liu att hela staden kommer vara öppen från början, men att man i vissa fall kommer få svårt att röra sig i specifika områden eftersom fienderna är väldigt starka.

Avslutningsvis försäkras vi om att det kommer finnas gott om svårighetsgrader, där Hardcore-läget till exempel kommer dölja UI:n.