Utvecklaren Game-Labs har via spelets Steam-sida meddelat att det kommer släppas i Early Access i höst, och med detta kungörande kommer även mer information om spelvärlden, storyn och spelmekaniken.

Vi kommer axla rollen som ledaren för en mindre stam av amerikanska urinvånare, och ert mål är ta tillbaka den mark som stulits från er. Som ledare kan du nyttja stammens medlemmar och skicka ut dem för att samla förnödenheter, grunda nya läger eller attackera fienden tillsammans med dig.

Man måste dock vara försiktig med vad man gör, eftersom alla handlingar genererar bra eller dålig karma, varav båda kommer med sina för- och nackdelar. Spelet är i huvudsak ett smygarspel, och den stridslystne kommer kunna använda sig av allt från knivar och pilbågar till pistoler och fällor för att besegra fienden.

I naturen finns det hästar att tämja och djur att jaga, och det resulterande bytet kan säljas på vissa håll i världen. Förnödenheter och material kan sedan användas för att bygga ut och uppgradera ens läger, vilket ger plats för fler krigare.