Efter nästan tre decennier är det dags att lämna över facklan.

Frank Pearce är en av Blizzards tre grundare, utöver Allan Adham och Michael Morhaime. Men efter totalt 28 år hos den anrika utvecklaren är det nu dags att lägga hatten på hyllan, vilket man meddelat i ett inlägg på Blizzards webbplats.

Tiden är inne för mig att kliva bort från Blizzard och lämna över facklan till nästa generation av ledare. Min resa som en del av Blizzards community började för över 28 år sedan. Allen erbjöd mig en chans att ansluta mig till honom och Mike i deras äventyr och drömmen om att skapa spel. Jag hade bara ett flyktigt hopp om att jag en dag skulle få skapa spel.

Huruvida det rör sig om en tidig pension eller om han kommer fortsätta sin karriär på annat håll är oklart, men han påpekar att han planerar att spendera mer tid utomhus, lära sig att spela ett instrument och lägga tid på saker som inte fått lika mycket uppmärksamhet tidigare.

Hans avhopp kommer bara månader efter att en annan Blizzard-grundare, Michael Morhaime, valde att tacka för sig och lämna över sin roll som VD till J. Allen Brack.

Skicka en rättelse
Och där försvann allt som gjorde Blizzard till en succé, utvecklings tänk som ingen annan i branschen som skapat det minst buggiga mmo genom alla tider(testa vilket annat mmo som helst om ni tvekar på detta). Its over :( 23/07 Grejen är väl att Activision med tiden mer eller mindre börjat ta över. Nästan alla ur det gamla Blizzard gänget har dragit, de flesta det senaste året. Svårt att tror att nån splittring skulle vara möjlig. Blizzards namn var typ avgudat för 10-15 ish... 22/07 Finns ju dom som jobbar på arbetsförmedlingen, kommunen och stora företag i 30år och är totalt inkompetenta också. Ganska många skulle jag säga. Så det är nog inte så lätt att bara titta på ett cv och anta att en viss person är på ett visst sätt, bara... 22/07 Nä inget är ju omöjligt utan bara mer eller mindre sannolikt. ;) Det är antagligen ett byråkratiskt helvete. Vad händer bara med en sådan sak som aktieägare? Samtidigt ser jag nu när jag läser att Blizzard Entertainment faktiskt är ett dotterbolag till... 22/07 Har haft runt 10 olika jobb, och varje byte har betytt uppgradering ekonomiskt och nya uppgifter som utvecklar en som människa. Om jag märker att ett jobb blir tråkigt/monotomt och att jag inte utvecklas då drar jag. Då är jag förvisso hantverkare som... 22/07 EA Sports har väl ändå alltid varit en division hos EA? Tänker mer som Astra Zeneca :> 22/07 Angående antalet anställningar så undrar jag: i mitt fall så har jag bara haft 3 anställningar på 30 år. Jag är 30 år och fick min första riktiga anställning vid 21 år när jag arbetade till och från som studentambassadör. Sedan har jag sommarjobbat en... 22/07 HJÄLP! Diablo Immortal i egen hög person! :'O 22/07 Är detta Diablo 4? 22/07 Han orka nog inte ta mer skit från han här https://i.imgur.com/wiNVrlZ.jpg 22/07