Frank Pearce är en av Blizzards tre grundare, utöver Allan Adham och Michael Morhaime. Men efter totalt 28 år hos den anrika utvecklaren är det nu dags att lägga hatten på hyllan, vilket man meddelat i ett inlägg på Blizzards webbplats.

Tiden är inne för mig att kliva bort från Blizzard och lämna över facklan till nästa generation av ledare. Min resa som en del av Blizzards community började för över 28 år sedan. Allen erbjöd mig en chans att ansluta mig till honom och Mike i deras äventyr och drömmen om att skapa spel. Jag hade bara ett flyktigt hopp om att jag en dag skulle få skapa spel.

Huruvida det rör sig om en tidig pension eller om han kommer fortsätta sin karriär på annat håll är oklart, men han påpekar att han planerar att spendera mer tid utomhus, lära sig att spela ett instrument och lägga tid på saker som inte fått lika mycket uppmärksamhet tidigare.

Hans avhopp kommer bara månader efter att en annan Blizzard-grundare, Michael Morhaime, valde att tacka för sig och lämna över sin roll som VD till J. Allen Brack.