Årets Dota 2-pott är störst hittills.

Mellan 20 och 25 augusti hålls The International 2019 i Shanghai, och redan nu står det klart att prispotten blir rekordstor för Dota 2-turneringen. I fjol nådde man över 25 miljoner dollar och med en månad kvar landar man på över 30 miljoner dollar (and counting) – nästan 280 miljoner, snabbt omräknat i svenska kronor. Det är ett nytt rekord för en enskild esport-turnering.

Potten drivs av antal sålda battle pass, där 25 procent går direkt till prispotten som kommer delas av de vinnande lagen i Dota 2-spektaklet. Det finns ju dessutom gott om tid för potten att växa ytterligare; i fjol hade man 21,5 miljoner dollar vid motsvarande period (till sist 25 miljoner).

Det tidigare rekordet för en enskild esport-turnering hade Fortnite World Cup (vars finaler går av stapeln under följande veckoslut) med just 30 miljoner dollar. Totala potten för Fortnite-esporten kommer emellertid landa på över 100 miljoner dollar, sett över hela årets tävlingar.

Är inte jätteinsatt i hur fortnite som esport fungerar samt vilka turneringsformat det brukar vara. Men det verkar inte riktigt vara samma sak utifrån artikeln du länkade. Låter ju som att pengarna delas mellan olika discipliner, som solo och dual. Vilk... 28/07 Nåja, det är faktiskt väldigt lite artiklar om Dota, trots att det är det kanske största esportsspelet, och ett av de största spelen på Steam. 28/07 Nej, den sammanlagda summan på 40 miljoner USD delas ut under en och samma turnering; Fortnite World Cup. Totalt har Epic utlyst 100 miljoner USD i prispengar under första competetive året. Men det blir väl i vanlig ordning ingen artikel om detta rekord... 28/07 Nu har de ett så fragmenterat upplägg så jag ka ske missförstått något, men det verkar vara flera turneringar där det totala är 40 miljoner allt sammanlagt? Känns inte riktigt som samma sak. 28/07 Det rekordet varade inte många dagar :) https://www.pcgamer.com/fortnite-world-cup-schedule-standings-watch/ 28/07 Jo, det är långt från topic. Vi får enas om att vara oense. :) Glad Sommar! 25/07 Vilket var varför jag skrev "i princip". Att det skulle vara ljusår ifrån originalet kan jag verkligen inte hålla med om... Hyfsat off topic dock, så glad sommar! 25/07 Nu ska jag inte säga något om DotA för det vet jag inget om, men CS är ljusår ifrån det spel det var för bara 10 år sedan. Grundidén är densamma men allt annat är ändrat och ändras fortfarande flera gånger om året. 24/07 Både DotA och CS är i princip samma spel idag som när det började, precis som fotboll är i princip samma som när det började. Fortnite är väl (tyvärr) den största esporten idag, så det har redan slått väldigt stort :P 22/07 Spelen med samma namn har varit med sen begynnelsen ja, men det är ju inte samma spel nu som då. Även om vanligt sport också ändras och utvecklas så är det större skillnad på E-Sporten imo eftersom den är betydligt yngre. Fotboll kommer alltid vara fotb... 22/07
Skicka en rättelse