Näst bäst? Också Max Payne.

När vi bad er rösta fram Remedys formkurva (med FZ:s betygsskala som utgångspunkt) tog två titlar raskt hand om de högsta siffrorna: Max Payne och Max Payne 2. Originalet från 2001 landade allra högst (4,5), men The Fall of Max Payne från 2003 var inte långt efter (4,3).

Trots att Remedys historia är en om tredjepersons-action kammade studions debutspel, Death Rally, hem tredjeplatsen (3,8). Kultfavoriten Alan Wake fick till att börja med inte sådär skyhöga betyg många tror, och i FZ-omröstningen hamnade mysrysaren "bara" på fjärde plats (3,7).

På de tre sista platserna – 5, 6, 7 – hamnar studions tre senaste spel. Lägst fick Death Rally-remaken (2,8) men skillnaderna i bottenskiktet var inte särskilt stor. Alan Wake-avstickaren, American Nightmare, landade på 3,0 medan Quantum Break fick nöja sig med 2,9.

Ur perspektivet från en formkurva och med Control i antågande är det kanske inte ypperligt att de tre sista spelen har lägst snitt, men kanske markerar Control i augusti en nytändning?

Skicka en rättelse
Ettan var bra, men Max Payne 2 är inte bara Remedys bästa spel, utan ett av historiens bästa. 05/08 Funkade fin fint på gamle 450mhz back in the days :-) 24/07 Rullar det äns på den burken? :) Har för mig jag körde spelet på en AMD 900 med TNT 2 64... 24/07 Jag har en P2:a 400mhz med Voodoo 3 så det ska nog gå bra på den datorn istället:-) 23/07 Problemet är att det fungerar väldigt dåligt på moderna datorer. Jag har spelet på Steam men det finns ingen musik, inga röster och det är någon slags bugg som gör att bullet dodge knappt fungerar, istället för att Max slänger sig upp i luften så glider... 23/07 MP 1 och 2 är fantastiska. Alan Wake är fantastiskt dåligt. Springa omkring i repetitiva miljöer med repetitivt gameplay och starta 5031 generatorer. 23/07 "Whatta!" 23/07 Max Payne 2 är fantastiskt bra. Ett skjutspel som stått sig väldigt väl mot tidens rand. Originalet har inte åldrats lika väl. Alan Wake även det mycket underhållande, men med tydligare brister. Shoutout till Rockstars Max Payne 3 också som sin vattende... 23/07 Max Payne fastnade jag aldrig för och tyckte det var drygt och 2:an petade jag bara på. Alan Wake däremot så gillade jag skarpt 🙂 med sin mysiga atmosfär och värld och Death Rally var riktigt kul i multiplayer. Kanske ska installera Max Payne igen och... 23/07 Gillade både ettan och 2an (max payne) och blandar ihop dom, det var ju några år sen. Hittade iaf 2an i en kartong på vinden och ska testa! EDIT: 2an håller fortfarande iaf. Glöm inte save bara. =) Ah, good ol' days! 23/07