Uppmanar konsumenterna att kontakta supporten, men ger inga besked om framtiden.

Problemen med Switch-konsolens Joy-Con-kontroller är seglivade men på senare tid har rösterna höjts allt högre, med stämningsansökningar och Reddit-protester. I korta ordalag handlar problemet om "drifting". Det vill säga: trots att spaken inte vickas tror konsolen att den gör det.

I en FZ-undersökning uppger hela 56 procent att de har små eller stora problem med Joy-Con-"drift". Nintendo har inte sagt ett pip, men i ett uttalande till Kotaku bryter man tystnaden. Man säger sig vara medveten om strulet, och uppmuntrar konsumenterna att kontakta supporten.

At Nintendo, we take great pride in creating quality products and we are continuously making improvements to them. We are aware of recent reports that some Joy-Con controllers are not responding correctly. We want our consumers to have fun with Nintendo Switch, and if anything falls short of this goal we always encourage them to visit support.nintendo.com so we can help.

Representanten gav inga svar på om problemet väntas kvarstå framöver, men på amerikanska supportsidan har man lagt upp en direkt länk där man kan påbörja ett ärende för att få sin Joy-Con reparerad. I Sverige är det dock Bergsala man ska ta kontakt med: service@bergsala.se.

En ganska rejäl hake är dock att flertalet som fått sina kontroller lagade har rapporterat om att drift-problemen återkommit. Med andra ord: sista ordet lär inte vara sagt om den här soppan.

Skicka en rättelse
Man behöver inte skruva upp dom. Jag lyfte på membranet under spaken och spraya lite in där. 24/07 Hoppas att det fortsätter att fungera. Det funkade i två, tre månader för mig, sen hjälpte det inte längre att ens spraya så jag fick skruva upp mina Joy-Con handkontroller och putsa sensorna som finns i spakarna. Nu funkar de kontrollerna fint igen men... 23/07 Samma här. Är väl i stort sett bara Super Mario Odyssey, och lite Snipperclips, som jag har spelat med Joy-cons, och nu när Switch Lite kommer så lär färre spel att designas med Joy-cons i åtanke. 23/07 Dum fråga kanske mem Måste man skruva upp dem eller kan man spraya direkt bredvid fästet till spaken så att säga? 23/07 Har spelat jättemycket Street Fighter 2 med min Pro och har inga problem alls med D-paden, känns nästan identiskt med SNES-dosans. Köpte den specifikt för det då det inte går att göra bra ifrån sig online med joy-cons. 23/07 Med tanke på vad ett par Joy-Con kostar så borde det vara evig support på dem! 23/07 Det finns ju spakar att köpa i alla fall, även original, så det reparerar de nog. (Det är dock inte Bergsala som säljer dessa). 23/07 Inte lär de väl reparera detta, man får väl bare en ny? Fick jag när min PS4 kontroll hade samma problem. 23/07 Jag har också haft detta problem sedan ca 2-3 månader tillbaka - plötslig drift trots att man ej rör spaken. Jag mejlade Bergsala för några veckor sedan, de skrev att en styrspaksreparation skulle kosta 350 kr inkl. returfrakt, med andra ord ungefär lik... 23/07 Skönt att du slapp lägga pengarna på fler kontroller 🙂 23/07