Batman? Spider-Man? Eller är det rentav South Park: The Fractured But Whole?

Nya siffror pekar på att Batman: Arkham City till sist har klivit ner från tronen som det bästsäljande superhjältespelet, då braksuccén Spider-Man från i fjol ska ha axlat manteln.

Det var för övrigt Arkham Citys föregångare, Arkham Asylum, som moderniserade superhjältespelen som sakta men säkert blivit en kraft att räkna med. Vi har även fått Arkham Origins och Arkham Knight, och det ryktas om att Rocksteady har co-op-Batman (och Robin?) i pipen. Arkham Origins-studion har två DC-titlar på gång. Ett av dessa kan vara ett Superman-spel.

Det råder ju ingen tvekan om att Marvel dominerat bland biopubliken under det senaste årtiondet, men om Spider-Man blev en succé är tvivlet på Tomb Raider-gängets Avengers större.

Men frågan är vilket superhjältespel som är bäst här och nu. Spider-Man och Arkham-serien är starka kandidater, men vi ska inte heller glömma de lyckade beat-'em-up-titlarna, Injustice: Gods Among Us och uppföljaren. Eller för delen, Lego-spelen. Lego Batman-spelen, tre Lego Marvel-titlar och Lego DC Super-Villains. Legobitar är oräkneliga, och Lego-spelen ligger inte långt efter.

South Park: The Fractured But Whole är ett annat sorts superhjältespel, och det slutar ju inte där. Det finns äldre kultklassiker (2000-talets tidiga Spider-Man-titlar), titlar som inte bygger på serietidningsfavoriter (Infamous). Med allt sagt, vilket spel tycker du är bäst av alla?

För mig är det Arkham City och Arkham Asylum, men jag är ju helt klart biased då Batman är den enda trikåsnubben som fick någon exponering i mitt hem som liten (genom en av alla tecknade serier samt 80- och 90-tals filmerna). 24/07 Freedom Force vs. the Third Reich Är nog rätt ensam om den åsikten dock. 24/07 Arkham Asylum sticker ut då det mer var ett metroidvania (Batvania?) än ett openworld-spel som alla uppföljarna och även Spiderman är. Inget fel på dem, alla är bra spel, men formulan är rätt trött vid det här laget. Det intressanta var att jag var så... 24/07 Arkham serien å senaste spiderman är ju jättebra spel. Men förstaplatsen tar nog ändå TMNT: Turtles in Time hos mig. 24/07 Än så länge.. Batman Arkham Asylum, utan tvekan, sen fanns det något Spiderman till Ps1 har jag för mig som var jäkla trevligt på den tiden. Inte spelat det senaste spidde än. 24/07 Xman Wolverine Batman nes superman64 24/07 Svårt, men om jag måste välja en så säger jag Batman: Arkham City, måste ha varvat det närmare tio gånger :o Hade 360 versionen och ja, underskattat deluxé! Var riktigt underhållande och älskade hur alla sår läkte, riktigt snyggt gjort! 24/07 X-Men Origins: Wolverine på PC. Underskattat brutalt actionspel med Wolverine. Synd att det inte går att köpa digitalt på grund av licenstrams. Men jag har det det i fysisk kopia. 24/07 Japp. Spider-Man PS4 röstar jag på också. Visst, vissa uppdrag var trista men svingsystemet... jag kunde enbart svinga runt i 20-30 minuter utan att tröttna det minsta. Helt makalöst! 24/07 Nyaste Spiderman var maxat. 24/07
Skicka en rättelse