Det har gått mer än ett år sedan Sea of Thieves lättade ankar och spelet fortsätter växa – inte minst tack vare jubileumsuppdateringen med storyuppdrag, fiske, pvp med mera. En in game-butik med mikrotransaktioner är något man länge haft i kikaren, men trots löftet/hotet kan det finnas skäl att sitta ner i båten. I en uppdatering (undertill) redogör Rares Joe Neate för planerna.

We never want to do anything that provides any sort of power advantage or anything. We’re never going to sell any sort of power in Sea of Thieves. We’re never going to sell anything that separates players.

Mikrotransaktionerna ska vara "helt valfria" och vi ska veta "vad vi köper". Det blir således inga traditionella loot(teri)lådor. Så vad kommer att krängas? I nuläget handlar det om emotes, tingeltangel till ditt skepp (som kommer baseras på kända Rare- och Microsoft-favoriter) och husdjur. Du kan ju försöka hindra mig från att investera i en dödscool skeppskatt.

Det låter på pappret som om det här handlar om mikrotransaktioner av det mer transparenta slaget, men tills vi ser det i praktiken ska vi förstås vara noga med att inte ropa hej. Husdjuren ska komma till Insider-programmet i veckan och butiken bör börja testas strax därefter.