Jaha, då var det dags för ännu en Mercenaries 5-försening. Spelet avtäcktes redan 2016 och releasen i december i fjol gick om intet, vilket även septemberreleasen kommer att göra. Senaste (men kanske inte sista?) budet är 10 december 2019 för releasen – och då inte på Steam.

Mechwarrior 5: Mercenaries är nämligen ännu ett i raden av spel som släpps exklusivt på Epic Games Store. I en FAQ förklarar Piranha Games att det kommer vara tidsexklusivt i ett år.

Our partnership with the Epic Games store allows Piranha the opportunity to make sure Mechwarrior 5: Mercenaries meets our internal goal of creating the best Mechwarrior game possible.

Det berättar producenten Russ Bullock, enligt PC Gamer. Han menar att det här kommer hjälpa studion att nå sina mål med "sann frihet". Detta i det första singleplayer-spelet (men med co-op) i serien på hela sjutton år. De tror dessutom att spelet kan göra stor succé via Epic Games Store.

Det är ingen hemlighet att Epic betalar "hutlösa summor" för sina exklusiviteter, men exakt hur mycket är oklart. Tim Sweeney har sagt att exklusiviteter är ett måste för att förändra branschen.