En svensk blev dock bästa europé i soloklassen.

I helgen avgjordes de penningstinna världsmästerskapen i Fortnite. Samtliga deltagare i slutspelet i New York var garanterade minst 460 000 kronor, och totalt låg potten på hisnande 280 miljoner kronor. Fram tills The International nyligen gick om var den högsta prissumman för en enskild turnering. Och en av de största vinnarna var norrmannen Emil Bergquist Pedersen. "Nyhrox" vann tillsammans med österrikaren Thomas "Aqua" Arnould duoklassen och 28,5 miljoner kronor.

Jag tror det handlar om hur mycket tid vi har lagt ner i spelet och hur seriösa vi har varit. Jag spelade för vännerna, familjen och mina fans.

Det säger Nyhrox enligt norska NRK. Ingen svensk i duoklassen nådde topp 10.

I soloklassen gick det bättre för svenskt vidkommande. Theo "Crue" Ferrer från Rönninge nådde en hedrande sjätteplats och 6,6 miljoner kronor. Han blev bästa europé och berättar för DN:

Det känns jättebra, särskilt eftersom det gick så dåligt i början. Därför känns det helt overkligt, jag trodde aldrig att det skulle gå så bra.

Övriga svenskar i soloklassen hamnade på platserna 12, 41, 48 och 72. I duo hamnade samma Crue på 22 plats med svenska "Chapix", medan Znappy hamnade på plats 24. Resultaten.

Tack till conthox för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Förlåt att ironin i inlägget inte kom fram. :) 29/07 Jag kan tänka mig att man syftar på frasen: Med den frasen blir det ju lite som att du antyder att alla som gillade tävlingen är barn, vilket såklart inte är fallet. Nu förstår jag ju att det inte alls var så du menade, eller hur? Jag tittade lite på... 29/07 Håller med, ännu värre med pubg och spel som vill vara åt det "verkliga" hållet. Bara pinsamma försök att göra barn till vuxna. Bara kids som håller på med BR. 29/07 Inte alls faktiskt :) 29/07 Ungefär så som man känner över all sport, med andra ord. 29/07 såg lite från duo finalen, Var fruktansvärt tråkigt faktiskt. Kollade förut på lite streams ibland när jag också spelade fortnite. Men med tanke på hur Fortnite formaten är utformade så vågar typ ingen vara offensiv, så alla står bara och campar i sina... 29/07 Kollade ungefär 30 sekunder. Såg några barn som spelade ett, enligt mig tråkigt spel, medan vuxna kommentatorer försökte hypa sönder och få det att låta överfett. Säkert underhållande för andra barn dock:) 29/07 Jag försökte titta lite igår men det kändes inte riktigt som en publiksport. Det kan bero på att jag inte spelar Fortnite i och för sig. Dom är extremt bra på att hantera byggande och skjutande i princip samtidigt. Speciellt häftigt var det när man fick... 29/07 Så vi fick två svenska miljonärer igår, imponerande. (Tchub fick 1.4 miljoner för sin 12:e plats) 29/07 Kul att det gick så bra och det börjar bli riktigt mycket pengar i branschen nu. 29/07