I helgen avgjordes de penningstinna världsmästerskapen i Fortnite. Samtliga deltagare i slutspelet i New York var garanterade minst 460 000 kronor, och totalt låg potten på hisnande 280 miljoner kronor. Fram tills The International nyligen gick om var den högsta prissumman för en enskild turnering. Och en av de största vinnarna var norrmannen Emil Bergquist Pedersen. "Nyhrox" vann tillsammans med österrikaren Thomas "Aqua" Arnould duoklassen och 28,5 miljoner kronor.

Jag tror det handlar om hur mycket tid vi har lagt ner i spelet och hur seriösa vi har varit. Jag spelade för vännerna, familjen och mina fans.

Det säger Nyhrox enligt norska NRK. Ingen svensk i duoklassen nådde topp 10.

I soloklassen gick det bättre för svenskt vidkommande. Theo "Crue" Ferrer från Rönninge nådde en hedrande sjätteplats och 6,6 miljoner kronor. Han blev bästa europé och berättar för DN:

Det känns jättebra, särskilt eftersom det gick så dåligt i början. Därför känns det helt overkligt, jag trodde aldrig att det skulle gå så bra.

Övriga svenskar i soloklassen hamnade på platserna 12, 41, 48 och 72. I duo hamnade samma Crue på 22 plats med svenska "Chapix", medan Znappy hamnade på plats 24. Resultaten.