22 år efter Nintendo 64-releasen.

Doom Eternal och klassiska Doom till nya format. Det är mycket Doom just nu – och av en del att döma ska det snart bli ännu mer. Doom 64 är en märklig klenod. Det utvecklades av Midway (kända för Mortal Kombat), ägde rum efter Doom II och släpptes 1997 till Nintendo 64.

Spelet kan vara på väg till fler format. Gematsu noterar att Pegi satt åldersrekommendationen 16 på Doom 64 till pc och PS4, och att spelets release är... 26 juli? Åtminstone den delen stämmer ju inte, men Gematsu upptäckte åldersmärkningar av även Doom och Doom II (dock icke trean).

Iögonfallande med formaten som nämns i de här två fallen är att det gäller pc och PS4. Som bekant släpptes ju trilogin till PS4, Switch och Xbox One, så det är något som inte stämmer. Det ska också tilläggas att Pegi-listningen plockats ner, så ett visst mått skepticism är på sin plats.

Releasedatum... i fredags?

Skicka en rättelse
https://www.youtube.com/watch?v=J8WEhRvEY6M 13/11 Finns ju Doom 64 EX och Brutal Doom 64 till PC, bägge är underbara :) Fast såklart trevligt med en officiell port antar jag. 29/07 Doom 64 till PC köper jag direkt! Älskade det på Nintendo 64an! 29/07 Bästa versionen https://www.youtube.com/watch?v=ZHAXu089xW0&t=2m10s 29/07 Håller med dig om musiken till snes och gba. Inget ont om doom 64 alltså, det är ett snyggt spel, håller fortfarande bra. Doom portar rätt fint till nintendo 64 rakt av men hade nog flytit på ännu bättre om den använde sig av gpun som doom 64 gjorde,... 29/07 Jo jag vet, Doom 64 var min inkörsport till doom, och jag gillade det verkligen. Flera monster säkert men sällan samtidigt. Musiken på snes och Gameboy var ganska trista emuleringar, och spelen i sig var inga höjdare. Doom64 är ju annorlunda för att det... 29/07 doom64 hade fler monster än doom, Att det ser och låter annorlunda ut har nog att göra med andra orsaker. Snes och gameboy advance fick till och med doom. Såhär ser doom ut på nintendo 64: https://www.youtube.com/watch?v=ygIZoTyTygc 29/07 +1 till föregående. Ett rätt kul alternativt doom. Fick vara kreativa pga tekniska begränsningar och gjorde ett rätt bra skräckspel typ. Inga tuffa gitarrer och typ max två fiender men helt ok bandesign och najs ambient "musik". 29/07 Ett av få spel där jag tvingas skjuta upp gamma-nivån på max för att kunna se ett jävla skvatt på min TV. Kul variant av Doom är det i alla fall, och vilken kusligt bra atmosfär det har! 29/07