I en ny rapport från Sony berättar man att 3,2 miljoner Playstation 4-konsoler skeppats under senaste kvartalet, till och med 30 juni. Plussar man den siffran med de 96,8 miljoner som konsolen, enligt tidigare rapport, skeppat i landar man då på exakt 100 miljoner. (Via The Verge.)

I samma veva meddelar Sony att försäljningen av digitala spel sprängt en annan barriär: 50 procent. Med andra ord säljer digitala spel bättre än fysiska. Den trenden lär få svårt att brytas.

Även om hungriga blickar kastas mot Playstation 5 och att försäljningen för PS4:an därmed lär bromsas har ingen konsol nått 100 miljoner lika rappt. Analytikern Daniel Ahmad slår fast att PS4:an nådde drömgränsen snabbare än såväl Wii som PS2. Den sistnämnda lär PS4:an få svårt att nå (155 miljoner) men Wii och PS1 har sålt i 101 respektive 102 miljoner. Dit är det nära.

Det ska dock tilläggas att de här senaste siffrorna avser sålda konsoler medan Playstation 4 skeppats i 100 miljoner exemplar. Men mycket talar för att PS4:an snart går upp på andraplats.