Når drömsiffran snabbare än Playstation 2 och Wii.

I en ny rapport från Sony berättar man att 3,2 miljoner Playstation 4-konsoler skeppats under senaste kvartalet, till och med 30 juni. Plussar man den siffran med de 96,8 miljoner som konsolen, enligt tidigare rapport, skeppat i landar man då på exakt 100 miljoner. (Via The Verge.)

I samma veva meddelar Sony att försäljningen av digitala spel sprängt en annan barriär: 50 procent. Med andra ord säljer digitala spel bättre än fysiska. Den trenden lär få svårt att brytas.

Även om hungriga blickar kastas mot Playstation 5 och att försäljningen för PS4:an därmed lär bromsas har ingen konsol nått 100 miljoner lika rappt. Analytikern Daniel Ahmad slår fast att PS4:an nådde drömgränsen snabbare än såväl Wii som PS2. Den sistnämnda lär PS4:an få svårt att nå (155 miljoner) men Wii och PS1 har sålt i 101 respektive 102 miljoner. Dit är det nära.

Det ska dock tilläggas att de här senaste siffrorna avser sålda konsoler medan Playstation 4 skeppats i 100 miljoner exemplar. Men mycket talar för att PS4:an snart går upp på andraplats.

Tack till jehuty för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Som jag alltid har sagt. En jävligt bra konsol. Heja heja. 👍 31/07 Gör allt genom ps4an och har inte ens tv kanaler inkopplade. Har tom sladden och betalar tvoch radio avgiften. Men använder den bara för radio delen som jag lyssnar ibland hela dagarna på(jobb och i bil). Och jag saknar inte en sekund att jag slutade... 31/07 Jag tänkte mellan samman generation. Skeppade betyder tillverkade och skickade konsoler i försluten kartong till återförsäljare? Sedan finns det sålda konsoler? Och antalet tillverkade/skeppade konsoler är alltså beroende av hur bra konsoler verkar sälj... 31/07 Alltid lurigt när de anger "skeppade konsoler", tämligen ointressant när övriga anges som antal sålda. Nästan så man kan tro att de skeppat iväg extra många det senaste kvartalet för att få upp siffrorna lite extra ;) 31/07 Köpte PS4 Pro och RDR2 och måste erkänna att det är ett av mina sämsta köp, dock fick det mig att uppgradera TV'n vilket är nog av dem bästa köpen på länge! :D 31/07 Menar du i sålda/"skeppade" enheter? Det står i artikeln. F.ö tycker jag "skeppade" låter konstigt, korrekt svenskt ord eller inte. 31/07 Vem ligger 1:a? 31/07 Har en pro! Fz marscherar raskt vidare upp på 0,00000012%. 30/07 En vanlig och en Pro här också, så vi är uppe i 0,00000011%. 30/07 Har hjälpt till med två, först den vita standard edtion modellen "extra läcker" sen bytte in mot en pro modell när gamestop körde ett vecko erbjudande din gamla mot den nya pro plus 1500kr mellan vilket blev ett givet köp. Då är det bara 20miljoner kvar... 30/07