80 lag möts i Kraków i september.

E-sport och stora vinstsummor är en trend som blir allt starkare. Nyss avgjordes VM i Fortnite med 280 miljoner kronor, och senare i år slår Dota 2-turneringen The International det rekordet med ännu högre pott. Hur hög är för tidigt att slå fast här och nu. (31,1 miljoner dollar just nu.)

Apex Legends popularitet må ha sjunkit sedan succéstarten, men tävlingsscenen tar snart nästa steg. The Apex Legends Preseason Invitational hålls 13–15 september i polska Kraków med 80 lag från hela världen inbjudna av Respawn. Läs mer här om hur du och ditt lag kan anmäla intresse.

Den totala vinstsumman är inte alls lika hisnande som i Fortnite- eller The International-fallen, men 500 000 dollar (närmare 4,8 miljoner kronor) i potten är inte fy skam. 20 av de 80 deltagande lagen får dela på summan – 4 800 dollar för tjugonde plats till 105 000 dollar för vinnarlaget.

Skicka en rättelse
Tetris och Minecraft är bland dom bästa spelen i världen :P 01/08 Helt korrekt! Ingen kan motbevisa dig! 01/08 Du slösar tid och energi! Inga argument i världen kommer nå fram dessvärre. Låt honom inbilla sig att han har rätt i allt. 01/08 Fel igen, men subjektivt kan du tycka att det är det bästa spelet. PUBG verkar däremot ha fått bättre betyg både av användare och recensenter, om vi nu åtminstone ska försöka göra det objektivt: https://www.metacritic.com/game/pc/playerunknowns-battlegr... 01/08 Röd såklart det är fakta!!!11 01/08 Tvärtom så startade du det genom att citera mig och säga att Fortnite inte är bäst, det var ditt klavertramp. Detta eftersom Fortnite objektivt är det absolut bästa BR-spelet, detta är redan fastställt. Jag har aldrig någonsin sagt att någon pratade om... 01/08 Vem var det som sa något om att Fortnite är för småbarn eller skitspel? Ingen i den här tråden i alla fall. Varför tar du ens kritik mot Fortnite så personligt? Jobbar du på Epic? 31/07 Fast nu startade ju iofs du detta genom att ställa Apex och Fortnite mot varandra och påstå att Fortnite är bästa spelet. Ska du presentera fakta så får du istället säga "största/mest populära BRspelet" vilket jag så vänligt hjälpte dig korrigera. Vill... 31/07 Du gör ju dock inte saken bättre genom att "gå ned på deras nivå". Va den bättre personen och agera vettigt istället. 31/07 Precis, riktigt trist att det är nivån på forumet. Så fort man nämner ordet Fortnite så kokar det över hos många här. Det ska alltid komma någon pik eller en kommentar i stil med "det är endast för småbarn", "skitspel", "kommer aldrig röra i spelet".... 31/07