Det blir ont om tid för hype.

Tomas Helenius ställde sig tveksam till 2017 års Need for Speed Payback, och betygen var allt mellan sjunde racing-himlen och soppatorsk. Det kommer ett nytt Need for Speed innan årets slut, och EA kommer ta med sig det till Gamescom för den stora "brum, brum"-premiären.

Detta avslöjar EA i ett dokument riktat till sina aktieägare.

Utöver detta vet vi lite. Vi räknar med att det är göteborgska Ghost Games fjärde del i serien – efter Rivals (2013), Need for Speed (2015) och Payback (2017) – och det ska bli intressant att se om studion kan öka farten något, och ge serien en riktig fullträff. Det var ett tag sedan.

Iögonfallande är också att EA den här gången inte kommer att ha särskilt lång tid att hypa Need for Speed. Gamescom sker i augusti och gissningsvis släpps spelet i oktober eller november.

Skicka en rättelse
NFS III Hot Pursuit är det bästa... Sen har man haft kul och spenderat en hel del tid i Underground serien och most wanted bland annat. Det började ju gå utför på riktigt efter Carbon (Min åsikt). Jag spelade även NFS World (online) en hel del i början,... 04/08 den kommer heta Need for Speed MegaFlopp vet inte varför det finns så få bra bilspel därute nuförtiden? saknad kompetens eller noll intresse 02/08 Hur svårt ska de vara att bara göra ett Underground 3? 15 spel senare? Nope... möjligen 20. 02/08 NFS5 var så jävla bra, alltså Porsche då, man körde massa på coola banor på typ franska landsbygden och i skogen i Tyskland. Det är det senaste NFS jag tyckte var riktigt bra, första Most Wanted var helt ok med, men inte nära varken 4an eller 5an. 01/08 Det du pratar om låter bra. Typ kombinera grad turismo med need for speed så kan man köra båda lagligt och olagligt typ på dagan så kör man riktiga race å på kvällen så kör man street race med en chans att bli tagen av polisen och blir man tagen för oft... 01/08 Tyvärr. Jag har en gammal nätbekant som jag träffade genom NFS för många, många år sedan som har lite källor. Han kunde inte avslöja något mer än "If you're hoping for a NFS UG3, you're gonna get disappointed." Criterions reboot av NFS Hot Pursuit från... 01/08 Jag var oerhört positivt förvånad över senaste NFS. Inledningen var sådär men tyckte det blev riktigt kul efter ett tag. Världens ös i vissa av story racen. 01/08 underground och carbon var nog dom bästa i serien, sen tröttnade iaf jag 01/08 Jag skulle påstå att NFS:Carbon (2006?) Var det senaste bästa. Men tyckte även om NFS:Undercover 01/08 Vilket var det senaste bra NFS? Underground från 2004 eller? 01/08