Ibland har storleken betydelse.

Remedy har talat om expansioner och uppföljare till Control, och i en intervju med IGN säger de att challenge- och survival-läge kan komma. Ett fotoläge gör det definitivt. Men gränsen går vid new game plus, säger Remedys Thomas Puha. Teamet är för litet och resurserna för få.

There won’t be a New Game Plus mode. It’s something we’ve talked about, but unfortunately there are certain game design constraints, technical reasons and simply a lack of resources as to why we cannot do that.

There are no challenge or survival modes, but let’s see what we’ll do post-launch. Our team is really small so we have to carefully choose what we can do. Whatever alternate game modes we could do, they’d have to fit into the world of Control.

Det låter å andra sidan som att Remedy inte överlastar Control bara för sakens skull. 27 augusti vankas release, och enligt er ligger studions bästa verk många år bakåt i tiden med Max Payne-spelen och Alan Wake. Kanske är det snart dags för en ny Remedy-klassiker? Vi får väl se.

Skicka en rättelse
Sällan det händer här heller. Tycker inte spel har något direkt omspelnings värde längre som de kanske hade förr i tiden pga det kommer så mkt mer spel också nu för tiden så jag har inte lust o sitta o häcka över ett o samma spel om och om igen som man... 04/08 @Bethåven: Grymt feta effekter rena "Matrix". Själva gameplay är bra, as snygg grafik men storyn mindre bra vilket det är i sci-fi genrén men kommer plocka upp spelet vid en billigare rea månaden efter på ps store. Själva game play plus brukar jag ALLTI... 04/08 Personligen så spelar det inte någon roll. Brukar aldrig köra Newgame+ 04/08 Control ser riktigt intressant ut. ´ 04/08 Det gäller att lägga de resurser man har på smarta saker speciellt för småföretagare. DLC drar in mer pengar än vad nu new game + skulle vara. Företagen som gör spel gör det främst för att tjäna pengar. 03/08 Teamet måste ju fortsätta jobba och dra in stålar efter release, DLC är ju något som gör just det. newgameplus är vad jag förstått inget man direkt kan ta betalt för. Min tolkning är att NG+ är något tillverkaren menar man kan göra om man är så stor /... 03/08 Vad är det du försöker säga? Menar du att de inte skulle ha tid och människor att göra ett new game plus, men att de har tillräckligt för att göra de DLC som de redan utannonserat för längesen? 03/08 "Spelet har gått guld! vad gör vi nu?" "Vet inte, vi tänkte inte på att planera det" 03/08 Det kanske är så pass inbakat att om man har vissa saker innan det är meningen att man ska få dem så kanske man kan paja script osv så att man inte kan ta sig vidare. Det krävs förmodligen mer än ett par knapptryck och ett par ändrade rader för att lösa... 03/08 Tur de är stora nog att kunna utveckla och planera DLC innan spelet släppts åtminstone. 02/08