Och utvecklarna talar om spelets system för stallkamrater och rivaler.

GRID blev som bekant försenat till 11 oktober för inte så länge sedan, men vi har åtminstone fått en ny gameplay-video att glutta på för att släcka törsten efter arkadracing.

Den senaste videon utspelar sig på banan Havana Race Circuit, där ett gäng bilar av typen Cadillac DPi-VR flänger runt. Som grädde på moset kommenterar även game director Chris Smith och community manager Chris Groves klippet och delar med sig av lite detaljer.

De berättar bland annat om stallkamratsystemet, som kretsar kring lojalitet. Hur mycket lojalitet din stallkamrat har kommer slå fast huruvida denne lyssnar på instruktioner du ger.

I kontrast till detta kommer man även få ärkefiender i racen, vilket utlöses av kollisioner mellan bilar och resulterar i motståndare som verkligen vill slå dig.

I kommentarerna till videon har man dessutom bekräftat att spelet kommer ha cockpit-vy för alla bilar.

Skicka en rättelse
Som andra påpekat, nej. Grid 2 kom först, sedan kom Grid Autosport som egentligen var som en expansion av Grid 2 med mer fokus på realism. Det var Autosport som sedan kom till iOS. Sen har vi detta som heter... Grid, för att inte göra det för krångligt!... 08/08 @jOnÄTÄn: Marknadsteamet har säkert gjort massa avancerade beräkningar och bedömningar och beslutat sig för detta namn. Vi får helt enkelt lita på dem att detta fantasilösa och något tråkiga titelval var det bästa som kunde hända. ;) /sarkasm 05/08 O, Shit. Det såg ju ut som Grid för 10 år sedan. Kommer tyvärr inte att köpa detta i så fall :( 05/08 Reboots kan jag förstå om det är story i spelen som ex tomb raider, men för ett bilspel då som detta ser jag ingen vettig anledning eller skulle det sälja mycket sämre om det hette ex grid 3? 04/08 Nytt spel, gammalt namn :) Som Fiddi påpekar är det något av en reboot för serien, varför man valt att kort och gott kalla det för Grid. Förvirrande och fantasilöst? Absolut! 04/08 Njae, Codemasters släppte Racedriver: GRID till PC, och konsol, 2008 (för övrigt, mitt absoluta favoritbilspel, 24h Le Mans var väldigt roligt), det här är i stort sett en sorts omstart för serien. 04/08 Släpptes inte det här bil spelet redan 2013 på ios. Finns även Grid 2 som kom 2år senare. Men kanske nytt på konsoller ? 04/08 Kommer definitivt bli att testa det :) 04/08 Lite som formula-e. 04/08 Alldeles för mycket kontakt, inte alls fin racing av spelaren. ;) Spelet ser rätt trevligt ut, intressant att de skapar denna dynamik med AI:n. Det har ju kommit liknande system i andra spel, men jag har aldrig sett något liknande i racingspel. Däremot... 04/08