En användare på Reddit har uppmärksammat spelare på en mycket fin editor, med vars hjälp du kan skapa egna små världar och drömma om livet som level designer. Verktyget heter Flowscape, och ser faktiskt inte så avancerat ut.

3D-landskapen som målas fram med olika musdragningar och klick ser väldigt organiska ut. Du väljer helt enkelt vilken av “penslarna” du vill använda, och sen placerar du ut allt från landmassa och växtlighet till djurliv och byggnader. Det påminner om en rejält förenklad version av spelutvecklarnas baneditors, men resultaten på nätet är makalösa.

Du kan låta verktyget (eller ska vi kalla det spelet?) generera en landmassa åt dig eller skapa en från grunden. Du väljer ljud och bakgrunder till din minivärld och skapar sedan fritt. Sen är det fritt fram att ta screenshots och dela med sig av sitt alster.

Har du testat Flowscape? Dela med dig av filmer eller bilder i kommentarstråden! Verktyget finns på Itch.io men ska också dyka upp på Steam inom någon vecka. Priset är 10 dollar.