Ett steg mot en sundare spelbransch?

Ni som hänger med i matchen minns kanske det omfattande arbetet Jason Schreier och gänget på jänkarspelsajten Kotaku gjorde inför releasen av Red Dead Redemption 2. En stor och obekväm strålkastare riktades då mot arbetsförhållandena på Rockstar Games i stort, men kanske främst på Lincoln-kontoret, där merparten av företagets speltestare sitter. Kotaku kunde med hjälp av anonyma intervjuer måla upp en väldigt unken bild av osäkra villkor, kraftig övertid och psykisk påfrestning.

Men nu verkar Rockstar ta åt sig av kritiken och väljer enligt källor till Kotaku att konvertera avtalen med sina speltestare från tidsbestämda frilanskontrakt till heltidsanställningar:

The move will remove the uncertainty of working on temporary contracts, a positive turn at a company with notoriously arduous working conditions. The changes were set to go into effect on August 1, according to two sources. It’s unclear how many people this affects, nor whether it extends to temporary workers at other Rockstar studios.

Rockstar har än så länge valt att inte kommentera ärendet ytterligare. Vi passar i alla fall på att slänga in en grattishälsning till gänget i Lincoln.

Källa: Kotaku

Skicka en rättelse
Det är mer så att de har en hel del anställda på projektanställning så de kan skala antalet anställda efter behov, dvs. testare behövs nog inte i början av projektet. Nackdelen till detta är att människor blir en slit-och-släng resurs. 07/08 Speltestare på heltid. Fler bolag borde nog ha detta som standard numera med tanke på en del AAA-spel som släpps med en mängd buggar. Vet inte alls hur arbetsgången är under utvecklingen av ett spel. Antar att de stora företagen har ett gäng "bugg jägar... 07/08 Kan ju tycka att skiten Rockstar skapat och satt sig i är helt och hållet deras eget fel. Det finns mängder av företag som inte behandlar anställda på det viset dem gör, så ursäkta mig om jag saknar den minsta sympati om nu cheferna på Rockstar finner... 07/08 Vet inte om det kommer bli bra för snubbarna i speltestar huset. Jag hoppas verkligen det. Allt jag kan säga är att jag HATAR giriga o snikna företag så fruktansvärt mycket. Usch. 07/08 Det är så man bygger ett hus - ett spik i taget. Ser man bara en stor helhet av skit framför sig är det lätt att man inte gör något alls för det känns övermäktigt, bättre fokusera på en del i taget och få någonting att hända. För att sen ta tag i nästa... 07/08 Ja, definitivt, det är ju fast jobb, på det viset är det jättebra, men förändrar däremot inte arbetsmiljön och det cheferna, som Jim tar upp i videon, har för sig. Så medan det här är bra i sig, är det lite som att spika i en av de hundra spikarna som... 07/08 I bästa fall innebär det åtminstone att speltestarna slipper oroa sig över ekonomin månad till månad. Om inte annat en ekonomisk plattform att leta andra jobb på? 07/08 Fantastiskt! Ett bra väg att gå. 06/08 Låter inte som att det här kommer förändra mycket annat än att testarna får nu slita med sjuka tider och chefer i ett fast jobb gentemot ett kontraktarbete. De har, minst sagt, ett gäng andra problem att ta i också. https://www.youtube.com/watch?v=4xTDV... 06/08 *Kollar på handels - SUCKAR* 06/08