Aldrig mer köpa grisen i säcken.

Epic Games och i det här fallet deras studio Psyonix, tar ytterligare ett steg mot att få bort slumpmässiga lootlådor i sina spel. Tidigare i år gjorde man om Fortnites pinatalamor i Save the World så att spelare faktiskt kunde se vad som är i dem innan köp, och nu har alltså turen kommit till Rocket League.

I ett uttalande säger man att alla betalda slumpmässiga lootlådor kommer att tas bort helt, någon gång i år. Istället kommer man införa ett system som gör att köpare vet vad som finns i lådorna, före köp.

Rocket Legaue har redan tagit bort crate keys i Holland och Belgien som en följd av lotteriregleringar i de två länderna, men nu försvinner alltså hazardelementet även i övriga världen.

Du kan läsa hela uttalandet nedan.

Klicka för mer information

Here at Psyonix, and Epic Games as a whole, we are dedicated to creating the best possible experience for our players all over the world. In pursuit of that goal, later this year we will remove all paid, randomized Crates from Rocket League, replacing them with a system that shows the exact items you’re buying in advance. This is similar to changes implemented earlier this year by the Fortnite Save the World team.
Rocket Pass Premium, DLC Cars, and Esports Shop items will continue to be offered for direct purchase alongside our new system.
We will share more information, including timelines and roll-out specifics, in the coming months.

Tack till veckans för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
För mig är detta i princip samma sak, köpa slumpmässiga föremål eller betala för att se nästa slumpmässiga föremål. Om något känns det vidrigare då det känns som ett uppenbart försök att bara komma runt lagstiftningen utan att ta någon hänsyn till varfö... 10/08 Just nu är dem fortfarande rätt luddiga om vad det faktiskt kommer bli för system, för "random" kommer med allra störta sannolikhet fortfarande vara kvar, bara att du kommer se vad för "random" det är. Annars läs lite mer i länken här nedan där Psyonix... 07/08 Ett pyttelitet steg i rätt riktning 07/08 Fortnite har väl inga lootlådor tex och eftersom Epic Games numera äger Psyonix (vad jag minns) så tänkte jag att det kanske börjar röra sig åt det hållet. 07/08 Troligen för att de inte kan sätta det pris de vill ha för en item utan att riskera att bli kallade för idioter, bättre att sätta ett lågt pris på lådor som folk köper hejvilt av. 07/08 För att om du kan köpa precis det du vill så behöver du inte gå igenom +30 lådor av blått och lila innan du kanske får det du vill ha av de +50 olika kombinationer av färger och/eller certifiering. 07/08 Kan de inte bara slänga ut allt som direktköp? Varför krångla till det? 07/08 Yes stämmer, valve har gjort så med något av deras spel. Vågar inte svära men man kan se två lådor framåt och se vad man kommer få. Kommer få många att köpa tre lådor för att få den saken man vill ha. 07/08 Bra men har jag förstått det rätt att vissa visar innehållet du köper men för att få en ny loot låda så måste du köpa den som kanske inte har det du vill ha. I så fall är det väl i princip samma sak fast du måste göra två köp. Samma problem finns kvar... 07/08