Sony, Nintendo och Microsoft jobbar på ny policy.

Gamesindustry rapporterar att ESA, The Entertainment Software Association, har sagt att de tre stora konsoljättarna håller på att ta fram en policy som kommer att kräva full öppenhet angående lootlådor, på alla nya spel och uppdateringar till äldre spel som ska köras på deras plattformar.

I grund och botten handlar det om att spel med lootlådor också måste vara tydliga med hur stor chans det är att få olika föremål, samt hut sällsynta de är. Riskerna med att köpa lootlådor ska alltså vara tydliga.

Apple och Google Play har redan liknande policys, och ESA säger att plattformsägarna siktar på att implementera reglerna under 2020. Företagen som hittills har gått med på att införa reglerna är bland andra Activision Blizzard, Bandai Namco Entertainment, Bethesda, Bungie, Electronic Arts, Microsoft, Nintendo, Sony Interactive Entertainment, Take-Two Interactive, Ubisoft, Warner Bros. Interactive Entertainment, och Wizards of the Coast.

Tack till Mortaigne för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Hur kommer det sig att ni (och typ alla andra spelsidor) alltid har en bild från Overwatch i era artiklar som handlar om lootboxes? Det finns väl värre exempel än OW när det gäller detta? 10/08 Jag som konsument har inget intresse av fortnites miljarder tex. Förstår ju givetvis hur slipsnissarna som skiter fullständigt i spel är och hur dom tänker. Och jag tänker inte stödja det någonsin. Dom utvecklare som faktiskt fortfarande bryr sig är kun... 09/08 Tvivlar på att öppenhet fungerar speciellt bra dock. Det blir mer av en PR-handling, då någon som halkar in på lootlådor eller någon form av hasardspel kan vara fullt medveten om riskerna men ändå inte kan låta bli. Värre än så, det är mycket möjligt... 09/08 Problemet är ju att längre livslängd och motstöd i sig inte innebär mer pengar till utvecklarna. Självklart kan modstödet locka vissa till att köpa det och en längre livslängd kan göra så att vissa köper spelet långt efter dess release och det finns såk... 09/08 Bra initiativ även om jag också anser att loot lådor inte har ett jota i spel att göra överhuvudtaget. Men detta är iaf bättre än inget alls. 08/08 Gör en lag som tvingar fram mod-verktyg till spelen istället så talangerna där ute får sväva fram lite balla grejer utav egen ambition, fan minns flera skins och vapen modeller till cs 1.5 som såg sjukt bra ut, långt över original spelets kvalité. Att... 08/08 Jag tycker också kosmetika i spel, antingen direkt köp i butik eller lootboxes ok, ännu bättre om det dessutom går att samla ingame valuta i ett ok tempo för att köpa dessa lådor eller kosmetika. P2W har inget i spel att göra överhuvudtaget bortsett frå... 08/08 Håller med. Gällande folk som pratar om F2P, dessa spel tjänar mer än vad spel som kostar pengar gör, de flesta spelarna spenderar mer pengar än vad de hade gjort om spelet hade kostat ett normalt pris, hela F2P systemet är till för att lura folk in i... 08/08 https://youtu.be/7S-DGTBZU14 08/08 Tycker att mikrotransaktioner i alla former inte har i spel att göra. 08/08