Går att spela på 10 år gammal hårdvara, för extra nostalgibonus.

Om mindre än tre veckor släpps världens största MMO på nytt, då Blizzard öppnar portarna till World of Warcraft Classic. Rosaskimrande glasögon kommer att sättas på prov, gamla gillen återupplivas och horder av nya spelare kommer att bekanta sig med "hit rating" den svåra vägen.

Förra veckan delade Blizzard med sig av minimikraven för spelet i samband med en nyhet om att spelet går att stresstesta senare ikväll. (Du behöver dock en aktiv prenumeration för att kunna delta.) Sitter du på rejält daterad hårdvara och planerar att ge dig an Azeroth på nytt, frukta icke! Blizzard bekräftar nämligen att du kan spela på en potatis till PC:

In our hardware testing, we found that we were able to successfully run WoW Classic on systems manufactured and released in the 2007-2009 timeframe, and thanks to improvements in how we build and distribute game data, the hard drive space requirements are actually smaller than they were in version 1.12 of original WoW.

Vill du snacka mer World of Warcraft Classic tillammans med andra FZ-medlemmar föreslår vi att du surfar vidare till den stora forumtråden.

World of Warcraft Classic släpps den 27 augusti och går att spela av alla som har en aktiv prenumeration till Battle for Azeroth.

Komponent

Minimikrav

Operativsystem

Windows® 7 64-bit

Processor

Intel® Core™ 2 Duo E6600 or AMD Phenom™ X3 8750

Grafikkort

NVIDIA® GeForce® 8800 GT 512 MB or AMD Radeon™ HD 4850 512 MB or Intel® HD Graphics 4000

Primärminne

2 GB RAM (4 GB for integrated graphics such as Intel HD Graphics series)

Lagringsutrymme

5 GB available space

Skicka en rättelse
Går det att randomspela så skulle det vara kul. Annars får det vara för det finns så mycket bra spel just nu. Sedan är det väl så att ska jag betala varje månad så är det inte värt att spela random. 10/08 Så tråkigt insikt att datorn inte håller, någon som har några datordelar att skänka bort/sälja billigt till en student? 09/08 Jag tror även de har sagt att de kommer att fortsätta ha Classic servers även om de skulle göra TBC och Wotlk, om dom skulle välja att tvinga folk att gå vidare så är vi tillbaka på ruta 1 igen. Jag tror vanilla är här för att stanna typ föralltid oavse... 09/08 I vilken intervju sa dom det? Måste missat. Jag har bara läst detta gällande framtiden: "The Future The team is devoted to making WoW Classic as authentic of an experience as possible and are not ready to discuss the future quite yet." https://www.eurog... 09/08 Psykopat-kommentar, go! 09/08 Underskatta inte en potatis, den kan t o m krossa en kravallpolissköld! 09/08 De har själva en plan att släppa upp till Lich king, det som däremot är på tapeten är om de ska/kan ta det en annan väg än vart dagens wow har hamnat. 09/08 Det borde väl gå att spela i 1280x1024 med "black borders" på en 16:9-skärm? Som det varit poppis att göra med t.ex. CS:GO. 09/08 Lite info för nybörjare(eller om ni behöver fräscha upp minnet lite): https://worldofwarcraft.com/en-us/news/23090134#1 09/08 Bra för personer som mig som typ aldrig uppdaterar sin dator. Byggde min dator 2012 efter att den gamla hade blivit så seg så att man var tvungen att köra Linux på den för att den överhuvudtaget skulle gå att använda. 09/08