Origin Access, EA:s prenumerationstjänst för PC-spel, kommer den 20 augusti utökas med åtta spel av olika genrer, vilket man meddelat via sin blogg.

Följande spel blir tillgängliga för både Origin Access Basic och Premier:

  • Vampyr – Franska Dontnods blodisande äventyr där man som läkaren och tillika vampyren Jonathan Reid härjar runt i London under andra världskriget.

  • Overcooked: Gourmet Edition – Kaosartat matlagningsspel där man tillsammans med vänner måste hålla koll på och få ut beställningarna.

  • The Escapists – Du sitter i fängelse och har som enda mål att ta dig ut så fort som möjligt. Hur du gör det är upp till dig, och du kan till exempel skapa ett uppror, gräva dig under murarna eller stjäla en uniform.

  • Mugsters – Ett fysikbaserat pusselspel där det gäller att överlista utomjordingar som förslavat mänskligheten.

  • Yoku’s Island Express – Svenska Villa Gorilla har utvecklat detta fantasirika flipperspel (som även inkluderar plattformshoppande och utforskning), med grafik som för tankarna till Rayman.

  • Dear Esther – Ett av de första spelen som fick den tvivelaktiga äran att kallas för "vandringssimulator". Detta till trots är det en atmosfärisk och rofylld upplevelse.

  • Renowned Explorers: International Society – Detta är ett strategiskt rogue-lite där man axlar rollen som ledaren för expeditioner till Egypten, Karibien och andra platser på 1800-talet.

Det åttonde och sista spelet blir endast tillgängligt för Origin Access Premier-prenumeranter, och är Warhammer: Chaosbane Magnus Edition. Det rör sig om ett action-RPG i Diablo-stuk som man kan spela med upp till tre andra spelare antingen lokalt eller online.

Magnus-utgåvan inkluderar ett deluxe-paket som bland annat ger spelaren små "pets" att släpa med sig på äventyren, såväl som ett säsongspass.