De verkliga problemen fortsätter att ignoreras i frihetens högborg.

USA har återigen drabbats av flertalet masskjutningar, och återigen väljer vissa att peka anklagande fingrar mot spelvärlden snarare än att tackla de verkliga problemen.

Nu har den enormt stora återförsäljaren Walmart valt att haka på denna olyckliga trend genom att instruera sina anställda att plocka ned TV-spelsreklam samt demo-stationer som visar våldsamt eller aggressivt beteende, detta enligt Gamesindustry.biz.

Det enormt ironiska i historien är givetvis att Walmart inte har några som helst planer på att sluta sälja skjutvapen i sina butiker. De anställda har även blivit tillsagda att stänga av våldsamma filmer samt jaktvideor i butikerna, men många kritiserar dem för att undvika det sanna problemet.

IGN rapporterade även att Walmart höll på att stoppa all sin försäljning av spel, men detta har kedjan avfärdat som felaktigt.

Men det stannar inte där, för president Donald Trump har också gjort uttalanden om att våldsamma spel kan vara en bidragande faktor till dessa tragiska händelser. Organisationer som International Game Developers Association har dock varit snabba med att påtala bristen på bevis som kopplar spel till våld, samt det faktum att det bara är USA som lider av en hög frekvens av masskjutningar, trots att spel åtnjuts över hela världen.

Tack till Devan för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Självklart. 2nd amendment säger ingenting om ammunition eller i vilket skick denna ska säljas i. Därför kan de sälja krut, kula och hylsa för sig. 04/09 Är det inte? Dom har rättighet att handla/äga vapen men ej ammunition menar du? I vilket fall som helst, ett steg mot rätt riktning! Att göra som först, att ta bort våldsam TV-spelsreklam men fortsätta sälja vapen är helt retarded. Men men, land of the... 04/09 Det är egentligen rätt smart. Färdigladdad ammunition är ingen rättighet. Gör det svårare att få tag på denna och skjutningarna kommer att ebba ut med tiden eftersom det krävs ett antal timmars jobb för att peta ihop tillräcklig mängd ammunition till... 04/09 @hannes.theorell: De blev så illa tvungna när det blev fler skjutningar trots att de plockade bort spelen, vem kunde tro att det inte skulle få effekt :O 04/09 https://apnews.com/bc34b70298c745f6929797c6726d2f33 Walmart to stop selling handgun ammunition Ojoj, nu är de inne på ett bättre spår. 03/09 Absolut, men spel liksom förstår inte hur dem kan få det att spel orsakar våld. Visst om man har ett klent psyke kanske men då har man ett problem redan från början. 02/09 Ja, ideologiskt motiverade attacker kommer att nyttja den materiel som finns tillgänglig. Men när det kommer till masskjutningar i USA så är det sällan ideologiskt motiverat utan snarare emotionellt motiverat. I första hand är det inte en lastbil som... 12/08 Att skylla mördande på våldsamma spel är lika efterblivet som att skylla på vapnen. En terrorist bryr sej inte om vapnen är olagliga eller lagliga. Finns inga skjutvapen att tillgå alls så används något annat istället. Tex en lastbil. 12/08 Åkt på Gotland någon gång, GGN? Kommer ett nytt Mxgp 2019 spel här u i slutat av månaden om du är intresserad utav sådana spel. :) https://www.youtube.com/watch?v=EQA0d-tAgcg 12/08 Du kanske tycker att något är enkelt att hitta, men det inte är det för alla. Jag kan tänka mig att det inte är så lätt att hitta den här informationen och sedan veta vad som är korrekt. Är folk här inte så insatt som du säger, tror du då att de kommer... 11/08