De verkliga problemen fortsätter att ignoreras i frihetens högborg.

USA har återigen drabbats av flertalet masskjutningar, och återigen väljer vissa att peka anklagande fingrar mot spelvärlden snarare än att tackla de verkliga problemen.

Nu har den enormt stora återförsäljaren Walmart valt att haka på denna olyckliga trend genom att instruera sina anställda att plocka ned TV-spelsreklam samt demo-stationer som visar våldsamt eller aggressivt beteende, detta enligt Gamesindustry.biz.

Det enormt ironiska i historien är givetvis att Walmart inte har några som helst planer på att sluta sälja skjutvapen i sina butiker. De anställda har även blivit tillsagda att stänga av våldsamma filmer samt jaktvideor i butikerna, men många kritiserar dem för att undvika det sanna problemet.

IGN rapporterade även att Walmart höll på att stoppa all sin försäljning av spel, men detta har kedjan avfärdat som felaktigt.

Men det stannar inte där, för president Donald Trump har också gjort uttalanden om att våldsamma spel kan vara en bidragande faktor till dessa tragiska händelser. Organisationer som International Game Developers Association har dock varit snabba med att påtala bristen på bevis som kopplar spel till våld, samt det faktum att det bara är USA som lider av en hög frekvens av masskjutningar, trots att spel åtnjuts över hela världen.

Tack till Devan för detta #nyhetstips!
Ja, ideologiskt motiverade attacker kommer att nyttja den materiel som finns tillgänglig. Men när det kommer till masskjutningar i USA så är det sällan ideologiskt motiverat utan snarare emotionellt motiverat. I första hand är det inte en lastbil som... 12/08 Att skylla mördande på våldsamma spel är lika efterblivet som att skylla på vapnen. En terrorist bryr sej inte om vapnen är olagliga eller lagliga. Finns inga skjutvapen att tillgå alls så används något annat istället. Tex en lastbil. 12/08 Åkt på Gotland någon gång, GGN? Kommer ett nytt Mxgp 2019 spel här u i slutat av månaden om du är intresserad utav sådana spel. :) https://www.youtube.com/watch?v=EQA0d-tAgcg 12/08 Du kanske tycker att något är enkelt att hitta, men det inte är det för alla. Jag kan tänka mig att det inte är så lätt att hitta den här informationen och sedan veta vad som är korrekt. Är folk här inte så insatt som du säger, tror du då att de kommer... 11/08 Mja, nu ska väl problemet med masskjutnigar vara löst då! Förbjud försäljning av farliga tv-spel helt. En annan lösning kan ju även vara att lansera tv-spel som vapen så kanske de blir mer accepterade igen... ;) 11/08 Anledningen till att jag inte gör det är för att inte känner för att sitta i 1 timme och rätta fel som (till stor del) vuxna människor skriver och själva relativt enkelt kan kolla upp. Då är det betydligt smidigare att bara be dem göra det och eftersom... 11/08 Mjo jag vet. Ville bara påpeka att det inte är helt omöjligt i Swe. Helauto på Samling är nog relativt tokkört numera dock om man inte råkar vara ett museum eller liknande. (Eller ja knapt ens då föresten, PM vill ju att museum ska permanent deaktivera... 11/08 Mjo absolut, men beroende på var man bor ställer polisen rätt höga krav på hur mycket du tävlar eller liknande. Dessutom är skytteformen rätt tråkig egentligen (du skjuter ju inte automateld på tävlingarna liksom). I teorin kan du få helautomatvapen på... 11/08 Tycker personligen inte man bidrar med mycket om man kan summera en kommentar med "googla". Det hjälper ju inte med att föra diskussionen vidare, eller ge svaren som du vill att de ska ha. Större chans att folk faktiskt läser och tar åt sig infon om du... 11/08 Lite OT men det sorgliga är ju att Sverige om något land är värre när det kommer till verklighetsfrånvaro. Många länder som kastar sten i glashus kan man väl säga. ^^ 11/08
Skicka en rättelse