Sean Murray gick som bekant i PR-ide efter att No Man's Sky släppts till både ris och ros, men sedan en tid tillbaka har han vaknat, och berättar i en video med IGN om den kommande uppdateringen Beyond.

Han talar bland annat om VR-implementeringen och att den inledande planen var att göra en rak portning av originalet utan några speciella ändringar. När man började pilla med bland annat kontrollerna så märkte man dock att det fanns mycket som kunde förbättras, vilket ledde till att man skräddarsydde många aspekter för att fungera så bra som möjligt i VR.

Vidare talar han om den utökade multiplayer-upplevelsen i Beyond, vilken bland annat inkluderar 32 samtidiga spelare. Dessa kan man stöta på i hubben The Nexus eller ute på de olika planeterna. Tillsammans kommer man kunna ta sig an multiplayer-uppdrag eller bara utforska efter egen kompass.

En annan nyhet är att vi kommer kunna både rida på och mjölka djur. Baserna kommer dessutom bli mer komplexa, och riktigt häftiga byggen kommer visas upp i The Nexus.

No Man's Sky Beyond släpps 14 augusti.