Tack Australien!

Australiens organ för granskande av populärkultur satte nyligen stopp för en fysisk lansering av Dayz i den forna fängelsekolonin av den enkla anledningen att spelet, i deras tycke, framhävde narkotikum. Vilket är en sanning med modifikation då ja, det har funnits spelfiler för cannabisplantan i olika stadier (rå, torkad, bränd) men de har inte varit kopplade till någon funktion i spelet.

I sin rapport påstår man dock att du kan röja en joint i Dayz och återfå din hälsa, vilket alltså inte stämmer. Det hindrade inte myndigheten från att stoppa spelet helt i landet, varför nu Bohemia nu kommer att uppdatera Dayz över hela världen. Kotaku har försök få fram detaljer kring vad som kommer att förändras men förmodligen kommer alla spelfiler med ordet "cannabis" att patchas bort.

Skicka en rättelse
http://www.quickmeme.com/img/56/566081237da7e3ddb6653b47b4cde69f331f2d297db94dfb8ab77e6d6214243e.jpg 13/08 Kul när folk som inte vet vad de talar om öppnar käften. 13/08 Hoppas dom förbjuder film och böcker som innehåller knark i någon form också. Annars är det väl hyckleri i högsta grad? 🤔 13/08 Tänker på metal Gear Solid, undrar om man bara tappar hälsa av ciggen i Australien och inte får den där koncentrationsgrejjen. 12/08 Jamen tänk om folk trodde att man fick fullt hp av cannabis!!?? Det är vad australiens rating board tjötar om iaf, 'incentive' to use, men vad jag vet så finns inte ens cannabis i spelet ? Någon som kan bekräfta ? 12/08 Säga vad man vill om deras texter i allmänhet är de en av få sajter som faktiskt skapar mycket eget innehåll, på egna källor (Jason Schreier som exempel) vilket gör det ganska naturligt att källhänvisa till dem. Sen tror vi att våra besökare är mogna... 12/08 Samtidigt gör man reklam om alkohol och gambling på tv och spel innehåller loot-lådor, våld, sex, stölder, tortyr och allt annat möjligt. 12/08 Inte nog med att folk slösar sin energi på att jaga riktig cannabis, men låtsascannabis som inte ens finns? Kom igen alltså... 12/08 Lite off topic, men det händer fler och fler gånger att ni nämner Kotaku av alla sidor (som att ni egentligen läst infon där och ingen annanstans). Håller ni den sidan och nivån de håller särskilt hög eller är det rena tillfälligheter? Ni känns fortfara... 12/08 Är ju förtusan avkriminaliserat i vissa delar av Australien då man få inneha en liten mängd. Plus att man får använda de i medicinskt bruk. Så varför skall dom bråka om detta för...? 12/08